8 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Încep cursurile de Interpret autorizat în limbajul mimico-gestual

Alte Știri

Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului prin Asociaţia Naţională a Interpreţilor şi Consilierilor în Limbajul Mimico-gestual, cu sediul în municipiul Piteşti, str.Teiuleanu, nr. 20, judeţul Argeş, organizează începând cu 15 septembrie 2015, cursul de FORMARE INTERPRET AUTORIZAT ÎN LIMBAJUL MIMICO – GESTUAL (STUDII SUPERIOARE). Cursul are o durată de 3 luni – 120 de ore, din care 27 de ore teorie şi 93 de ore practică, iar la final, în urma unui examen, se poate obţine o diplomă de interpret autorizat în limbajul mimico-gestual, recunoscută la nivel naţional şi al Uniunii Europene.

Conform legii 448/2006, candidaţii pot opta pentru încadrare în: Instituţiile publice – formarea ca interpreţi implicaţi în activitatea de asistenţă socială pentru persoanele surde; Biserică – slujirea ca preoţi şi cântăreţi pentru comunităţile credincioşilor surzi; Şedinţele Camerelor Parlamentului; Pot devenii cadre didactice pentru disciplinele din reţeaua de învăţământ special din România, destinat elevilor surzi; Televiziune – pregătirea ca interpreţi care să faciliteze transmiterea în limbajul mimico-gestual a conţinutului emisiunilor difuzate de posturile de televiziune; Instituţiile de cultură; Spectacolele de teatru; Pregătirea ca interpreţi-ghizi pentru muzee, obiective culturale, turism şi pentru mânăstirile monumente istorice etc; Adunările publice; Relaţiile de comunicare între persoanele surde şi persoane fizice sau juridice. Toate acestea având un rol deosebit în prevenirea excluziunii sociale a persoanei surde.

Înscrierile se fac până la data de 14 august 2015, la sediul Asociaţiei Naţionale a Interpreţilor şi Consilierilor în Limbajul Mimico-gestual, în incinta bisericii Mavrodolu din Piteşti. Preţul cursului este de 1.200 lei.

Actele necesare: Cerere tip de înscriere; Copie act de studii superioare; Copie certificat de naştere; Copie act de identitate; Chitanţă doveditoare achitării taxei în valoare de 1.200 lei. Pentru relaţii suplimentare: email:sfpalama@yahoo.com, telefon mobil: 0722.483.296, 0749.260.930.

 

Ultimele Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care face ca drobul să nu se mai sfărâme și să fie gustos!

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care face ca drobul să nu se mai sfărâme și să fie gustos! Unul...

Alte știri din aceeași categorie