18.5 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 4 mai, 2024

Statistic, infracţionalitatea este în scădere!

Alte Știri

Încă de la începutul mandatului de ministru al afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a stabilit ca obiectiv prioritar al structurilor ministerului asigurarea unui grad ridicat de siguranță a cetățenilor și de protecție a patrimoniului.

În perioada ianuarie-februarie a.c., structurile MAI au constatat o tendință descrescătoare la infracționalitatea sesizată, la nivelul tuturor județelor, fiind înregistrate 81.207 de fapte.

O diminuare semnificativă, de  peste 18 %, se înregistrează la infracțiunile din mediul rural, care reprezintă circa o treime din totalul faptelor penale sesizate.

La nivel național, numărul infracțiunilor contra patrimoniului, care reprezintă peste 45 % din totalul faptelor penale sesizate, a scăzut în primele două luni cu 15,7 procente.

De asemenea, infracțiunile stradale au scăzut cu 15%, iar cele de natură judiciară cu 14,4%, de altfel cele din urmă reprezentând peste 65 % din totalul faptelor.

Menţinerea și asigurarea ordinii publice a constituit un reper important al acțiunilor structurilor de poliției și jandarmerie.

Efectivele MAI au intervenit pentru rezolvarea a aproximativ 100.000 de solicitări ale cetățenilor prin sistemul național unic de urgență 112, timpul de reacție fiind de mai puțin de 10 minute în peste 81% din cazuri.

Totodată, structurile de ordine publică au asigurat protecția participanților la peste 3.000 de evenimente publice organizate la nivel național, în creștere cu o mie față primele luni al anului trecut. Efectivele au acționat pentru prevenirea incidentelor grave, fiind constatate de 6 ori mai multe infracţiuni, faţă de perioada similară a anului trecut şi aplicate de peste 3 ori mai multe sancţiuni contravenţionale.

Rezultatele bune din primele două luni ale anului se datorează în primul rând modului integrat de coordonare a acțiunilor, activităților de prevenire realizate și profesionalismului efectivelor MAI.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie