13.5 C
Campulung Muscel
vineri, 3 mai, 2024

Un polițist din Argeş este cercetat pentru favorizarea făptuitorului!

Alte Știri

Astăzi, lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au pus în executare un mandat de aducere privind un agent de poliție din cadrul IPJ Argeș, aceasta având calitatea de suspect într-un dosar penal al Parchetului de pe Judecătoria Pitești pentru comiterea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Polițistul a fost condus la sediul unității de parchet menționate în vederea continuării cercetărilor.

În fapt, la data de 15.02.2017, agentul de poliție i-a comunicat unei persoane cercetate în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, faptul că într-o notă a IPJ Argeș se menționează că este cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată, șantaj ș.a.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Argeş au fost delegați să efectueze acte procedurale. În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.O.S – B.O.S. Pitești.

Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultimele Știri

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii. Chiar dacă ouăle crude păstrate la frigider pot...

Alte știri din aceeași categorie