14.1 C
Campulung Muscel
miercuri, 8 mai, 2024

Parohia Piatra din comuna Stoenești a fost resfinţită

Alte Știri

Credincioșii parohiei Piatra din comuna Stoenești, județul Argeș, au îmbrăcat haine de sărbătoare, deoarece a avut loc slujba de resfințire a bisericii. La acest eveniment deosebit au participat preoți și credincioși din cele șapte sate ale comunei, reprezentanți ai Primăriei Locale și fii ai satului veniți pe meleagurile natale.

ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi și slujba parastasului săvârșită pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii.

Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de eforturile depuse de comunitatea din Piatra pentru ca biserica să primească o nouă haină după 98 de ani de existență.

Biserica din parohia Piatra cu hramul închinat Sf. Mare Mc. Gheorghe, se află în protopopiatul Câmpulung Muscel fiind construită în perioada 1907-1919 prin contribuția enoriașilor din această comunitate musceleană. A fost sfințită în data de 17 martie 1919 în timpul mitropolitului primat Miron Cristea.

Părintele Darie Haralambie împreună cu cele 130 de familii pe care le păstorește din anul 1996 a reușit cu eforturi foarte mari să restaureze biserica. Astfel au fost executate lucrări foarte importante în interiorul și exteriorul acestui sfânt locaș de rugăciune.

Drept răsplată pentru buna coordonare a lucrărilor, preotul Darie Haralambie a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția de iconom stavrofor.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Leța Gabriel Ciprian a fost hirotonit preot pe seama parohiei ,,Sf. Ciprian, Episcopul Cartaginei” din comuna Valea Danului, iar tânărul teolog Drăgușin Iustinian Florin a fost hirotonit diacon.

sursă: www.eparhiaargesului.ro 

]]>

Ultimele Știri

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash

Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu atunci când spală mașina la self wash. Trebuie să recunoaștem că...

Alte știri din aceeași categorie