10.3 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Protocol de Colaborare între ANFPISDR şi CCI Argeş!

Alte Știri

Protocol de Colaborare între ANFPISDR şi CCI Argeş!

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș, în parteneriat cu  Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR), a găzduit Conferința ocazionată de semnarea unui Protocol de Colaborare între cele două instituții.

După semnarea Protocolului de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, acest acord, este primul din seria parteneriatelor în domeniul formării și certificării profesionale, pe care Autoritatea le va avea cu Camerele de Comerț, Industrie și Agricultură, în perspectiva deschiderii celor 8 birouri regionale, pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă.

În cadrul evenimentului, domnul Ion Gabriel Bratu,președinte al ANFPISDR, a declarat:”Semnarea acestui protocol se înscrie în strategia Autorității Naționale de a deschide 8 Birouri Regionale, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie. Obiectivul principal este acela de a ne apropia de mediul de business, întrucât învățământul dual se organizează doar la solicitatea agenților economici. Biroul regional care se va deschide la Argeș va acoperi întreaga regiune Sud Muntenia. Obiectivele imediate sunt apropierea de oamenii de afaceri, promovarea strategiei de dezvoltare, identificarea resursei umane și promovarea oportunităților pentru mediul de afaceri. Și deopotrivă pentru elevi și părinți asigurarea că  a învăța o meserie și a avea la vârsta majoratului un loc de munca bine plătit este o șansă în plus.”

Evenimentul a avut loc la sediul CCIA Argeș, din Pitești, semnarea făcându-se în prezența presei, a unora dintre cei mai importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Argeș, membri ai Colegiului de Conducere al CCIA Argeș:  George Caval – președinte al CCIA Argeș, Sandu Nichita – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș, dIon Brănescu – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș,  Mircea Andreescu – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș, ai reprezentanților Învățământului Tehnic Dual în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș:  Dumitru Tudosoiu – Inspector Școlar General, Gabriela Neagu – Inspector de Specialitate Învățământ Tehnic,  Gheorghe Dinuță – Director Liceul Tehnic Mioveni, Ionică Maria – Director Liceul Astra.

Reprezentanți din partea ANFPISDR: Ion Gabriel Bratu – președinte, Cristi Ștefan Necula – consilier juridic.

Ultimele Știri

Faimoasa pască fără aluat de la Jamila. Este foarte populară și delicioasă

Faimoasa pască fără aluat de la Jamila. Este foarte populară și delicioasă. Rețeta are succes în fiecare an. A...

Alte știri din aceeași categorie