15.2 C
Campulung Muscel
marți, 30 aprilie, 2024

Un porumbel s-a ridicat la Cer de Bobotează! VIDEO

Alte Știri

Eveniment important, pentru locuitorii din cartierul Grui, al orașului Câmpulung. În data de 6 ianuarie credincioșii musceleni au participat la slujba de sfințire a apei de Bobotează la biserica parohiei Grui. Locașul de cult poartă hramurile Pogorârea Duhului Sfânt și Sfântul Mare Mucenic Fanurie.

Lucrările la această biserică au început în anul 2009, la doi ani după întemeierea parohiei. Între anii 2007-2012 s-a slujit într-un paraclis de lemn, iar din data de 27 august 2012 s-a oficiat prima liturghie în biserica de zid.

A urmat definitivarea lucrărilor la pictura interioară care a fost realizată în tehnica fresco. Biserica a fost împodobită cu pictură și în exterior, iar în interior a fost realizat mobilierul. De la înființarea parohiei, toate lucrările au fost supravegheate de Chiriarhul Eparhiei, care a dat indicații cu privire la etapele construcției. Direct implicați au fost preoții Popescu Ionuț și Marghitoiu Ionuț.

Pentru că biserica poartă hramul Pogorârea Duhului Sfânt după slujbă preotul le-a pregătit o supriză celor prezenți. Acesta a înălțat la Cer un porumbel alb spre uimirea participanților.

După care așa cum este datina străbună cei prezenți au luat apoi apă sfințită pentru acasă pentru a o păstra pe tot parcursul anului ajutându-i pentru ameliorarea bolilor și purificarea locuințelor.

Ultimele Știri

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor! Aceștia trebuie...

Alte știri din aceeași categorie