a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.3 C
Campulung Muscel
joi, 23 martie, 2023

Această podeață are numele unui fost viceprimar al Câmpulungului

Alte Știri

Această podeață are numele unui fost viceprimar al Câmpulungului.

Iancu Anghel a fost un boxer care a adus multe medalii şi titluri pe vremea lui Ceauşescu. A reprezentat cu cinste sportul muscelean şi, aşa după cum spune el:

”Am ajuns în Lotul Naţional de Juniori la categoria semi-grea, am fost inclus în Lotul Olimpic al României, am ocupat locul III în Campoinatul pe echipe. În 1966 am cucerit al doilea titlu de campion. În 1967, am mai obţinut o victorie în meciul cu o echipă a RDG”.

Această podeață are numele unui fost viceprimar al Câmpulungului

După o activitate sportivă de excepţie, Iancu Anghel, a intrat în politică, după 1989. Acesta mai povestea: „Evenimentele din decembrie 1989 m-au găsit la ARO, şi am luat parte activă, făcând parte din FSN. Am fost ales viceprimar, şi m-am ocupat de cele necesare oraşului.

Această podeață are numele unui fost viceprimar al Câmpulungului

Printre cele ce îmi erau date spre rezolvare, am avut şi puntea de trecere peste Râul Târgului, de la abator spre stadion. Cu meseriaşii de la şantierul inginerului Gheorghe Bolboacă, am reuşit să facem podul de peste râu, punte pietonală necesară pentru câmpulungeni”, a mai scris Iancu în CV-ul său.

Făcută în 1989, puntea pietonală a fost reabilitată în 2022, iar numele de puntea lui Iancu, îi duce pe cei care l-au cunoscut pe Iancu, la acele momente de după Revoluţia din 1989.

Ultimele Știri

Ce a putut să facă un cunoscut fotbalist din Argeș! E de noaptea minții

Ce a putut să facă un cunoscut fotbalist din Argeș! E de noaptea minții. Un piteștean, care a vrut...

Alte știri din aceeași categorie