16.9 C
Campulung Muscel
luni, 25 septembrie, 2023

Anunțul care îi va bucura pe mulți. Vouchere de 300 de lei din luna Iunie

Alte Știri

Anunțul care îi va bucura pe mulți. Vouchere de 300 de lei din luna Iunie. Vești bune pentru anumiți români.  Iată ce condiții trebuie să îndeplinească. Anunțul îi va bucura pe mulți angajați de la noi din țară.

Prima lună de vară vine cu vești bune pentru anumiți angajați din România. Se dau 300 de lei, neimpozabili, pentru unii dintre aceștia.

Anunțul care îi va bucura pe mulți. Vouchere de 300 de lei din luna Iunie

Salariaţii pot beneficia de anumite avantaje de la angajatori, iar una dintre ocazii este și ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului. Forma în care românii primesc de regulă aceste avantaje este cea a tichetelor cadou.

În privința cadourilor în bani ori în natură, unde se includ și tichetele cadou, acestea sunt venituri neimpozabile în cazul în care valoarea acestora nu depășește suma de 300 de lei per angajat.

Aceste cadouri în bani sau în natură se pot oferi în următoarele cazuri:

  • cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • cadouri oferite femeilor cu ocazia zilei de 8 martie;
  • cadouri oferite angajaților pentru copiii minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Spre deosebire de Paște sau de Crăciun, pentru 1 iunie nu se pot acorda cadouri decât în beneficiul copiilor minori, ceea ce înseamnă că cei care nu au copii nu se pot încadra la aceste cadouri.

„Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”, se arată scris la art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Așadar, pentru ca aceste venituri nu fie impozabile și să nu se calculeze contribuții sociale, tichetele cadou se oferă numai angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie. De reținut este și faptul că aceste cadouri trebuie menționate în contractul de muncă ori în regulamentul intern.

Noutatea începând din 2022 este că firmele pot oferi aceste cadouri angajaților, pentru fiecare copil în parte, în limita a 300 de lei, o sumă de două ori mai mare decât era înainte.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie