35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Apocaliptic! Ce se întîmplă dacă se sparge barajul Pecineagu!

Alte Știri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a desfășurat, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice  în situația producerii unei avarii la construcții hidrotehnice.

Scenariul exercițiului a fost următorul: În jurul orei 10.00,  în zona epicentrului Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 8 grade pe scara Richter, cutremurul fiind înregistrat și de seismograful barajului Pecineagu. Ca urmare a cutremurului înregistrat, apare o avarie în sistemul energetic național. Personalul de tură al barajului încearcă pornirea grupurilor electrogene pentru acționarea echipamentelor hidromecanice aferente golirii de fund, dar acesta nu poate fi pornit. Au fost informate telefonic și Ministerul Apelor și Pădurilor CJSU Argeș, ISU Argeș și Apele Române. S-a dispus evacuarea oamenilor și a bunurilor din localitățile riverane (Rucăr, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Cetățeni, și Stoenești) și s-a acționat conform planurilor locale de apărare împotriva inundațiilor.

Apele barajelor Râuşor şi Pecineagu pot distruge tot ce întâlnesc în cale
O fisură la barajul Râuşor, al treilea ca mărime din Argeş, ar inunda comuna Lereşti în doar 2 minute. Apa din Râuşor ar ajunge în Câmpulung în 22 de minute. Valul ar lovi apoi comunele Schitu Goleşti, Mihăieşti, Stâlpeni şi Ţiţeşti. În oraşul Mioveni puhoiul de ape ar ajunge în patru ore de la spargerea barajului Râuşor. Ultima localitate lovită ar fi Mărăcineniul. În schimb, dacă barajul Pecineagu ar ceda, ar fi afectate comunele Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Stoeneşti şi Cetăţeni.
Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie