23.5 C
Campulung Muscel
joi, 18 iulie, 2024

Argeș: Consiliul Județean este gazda Reuniunii Biroului AIRF!

Alte Știri

Argeș: Consiliul Județean este gazda Reuniunii Biroului AIRF!

Începând de astăzi, timp de două zile, Consiliul Județean Argeş  este gazdă și organizator pentru Reuniunea Biroului AIRF 26-27 septembrie 2023.

Din partea județului Argeș, la deschiderea oficială a lucrărilor a participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Vicepreședintele  CJ Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Roxana Stoenescu – director executiv al Direcției de Cultură, Tineret, Turism. Carmen Mocanu – director executiv Direcția Economică. Bogdan Minciunescu – subprefect, consilieri județeni.

Ministrul Simona Bucura Oprescu este, de asemenea, membru în Adunarea Parlamentară a Francofoniei și în Comitetul Director al Reţelei femeilor parlamentari. Calitate în care, tot astăzi, la București,  conduce Atelierul de leadership feminin francofon.

2023 este anul în care România aniversează 30 de ani de Francofonie instituțională.

Bughiu: ”Prezența noastră în cadrul AIRF încă din 2003 demonstrează interesul nostru pentru dezvoltarea și promovarea valorilor francofone”

“Argeșul este un județ puternic fracofon, atât din punct de vedere economic, cât și cultural și istoric.

Prezența noastră în cadrul AIRF încă din 2003 demonstrează interesul nostru pentru dezvoltarea și promovarea valorilor francofone. În spiritul respectului, diversității culturale cât și păstrarea tradițiilor care îmbracă fiecare regiune într-o alură unică.

Felicităm conducerea AIRF că reușește să creeze o punte de legătură între noi toți numită francofonia. Cu toții putem cădea de acord asupra dorinței de a conlucra pentru binele regiunilor pe care le reprezentăm cu succes.

Cred că nu greșesc atunci când spun că pentru noi, argeșenii, dar și pentru fiecare regiune membră AIRF, francofonia reprezintă un mod de viață. Care se regăsește atât în gândire, în limbaj și în frumosul care ne înconjoară.

Prezența uzinei Dacia Renault în Argeș, dar și numeroasele noastre experiențe în parteneriatele cu regiunile franceze, cel mai elocvent exemplu fiind cel cu departamentul Savoia demonstrează acest lucru.

Vă doresc tuturor, un sejur plăcut în județul nostru și rezultate excelente în cadrul acestei întâlniri” – vicepreședinte CJ Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Meunier: ”Dezideratul Asociaţiei este dezvoltarea economică si culturală a comunităților din spațiul francofon”

“Am venit în România la invitația CJ Argeș care este membru al Asociaţiei de 20 de ani. Și la invitația doamnei consul general la Lyon care a insistat să venim în Argeș. Pentru că România este o țară foarte frumoasă.

Sunt foarte fericit că la această reuniune am fost la aceeași masă prieteni ai francofoniei din Africa, America de Nord și Europa.

Președintele AIRF,  domnul Laurent WAUQUIEZ, a transmis faptul că dezideratul Asociaţiei este dezvoltarea economică si culturală a comunităților din spațiul francofon. În beneficiul colectivităţilor și regiunilor noastre.

Francofonia este o punte de legătură între popoare, în spiritul solidarității, mai ales că în ultimii ani ne-am confruntat cu războaie și cutremure” – Philippe MEUNIER, Vicepreședinte Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes  (Franța), delegat Relații Internaționale.

De asemenea, în cadrul lucrărilor, directorul executiv al Direcției Cultură, Tineret, Turism din cadrul CJ Argeș, Roxana Stoenescu. a prezentat lucrarea cu tema: “Acțiuni de valorificare și conservare a patrimoniului în județul Argeș”.

Trei dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană ale Consiliului Județean Argeș vizează consolidarea și conservarea patrimoniului cultural.

Proiectele aflate deja în stadii avansate de implementare vizează Cetatea Poenari, Muzeul Județean și Galeria de Artă.

Întâlnirea din Argeș cuprinde:

– Reuniunea Biroului AIRF, organizată de Asociaţia Internațională a Regiunilor Francofone în parteneriat cu Județul Argeș. Prezidată de Phillipe Meunier-Vicepreședinte Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes delegat Relații Internaționale.

– Seminarul privind politicile teritoriale pentru punerea în valoare și conservarea patrimoniului, întâlnirea de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și autorități locale din județul Argeș.

– Vizite în teren cu caracter economic și cultural (Uzina Dacia – Renault  din Mioveni, Curtea de Argeș – barajul Vidraru, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești).

Argeș: Consiliul Județean este gazda Reuniunii Biroului AIRF!

La această întâlnire participă aproximativ 35 membri ai AIRF. Reprezentanți ai autorităților locale și centrale, reprezentanți ai județelor Vâlcea și Gorj.

Directorul general adjunct al Uniunii Consiliilor Județene din România, Sirma Caraman. Reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș.

Din partea AIFR au fost prezenți în Argeș:

# Philippe MEUNIER, Vicepreședinte Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes  (Franța) delegat Relații Internaționale.

# Rogatien AKOUAKOU, Președinte Asociația Comunelor Atlanticului și Litoralului (Benin).

# Vincent N’CHO KOUAOH, Vice-guvernator, Districtul Abidjan (Coasta de Azur).

# Lamine KOITA, Director Relații internaționale, Districtul Abidjan (Coasta de Azur).

# Luciano CAVERI, Evaluator delegat Afaceri Europene și Tineret, Regiunea autonomă Valle d’Aosta (Italia)

# Davide GENNA, Șef Birou de reprezentare la Bruxelles, Regiunea autonomă Valle d’Aosta (Italia)

# Abderrahim EL KHANTOUR, Director adjunct Influență transfrontalieră, internațională și europeană, Regiunea Grand-Est (Franța)

# Secretar general AIRF, Mohamed IBRAHIM

# Secretariatul permanent al AIRF, Ivan DEDESSUS-LE-MOUSTIER.

# Director Emily ROST, Responsabil rețele și comunicare AIRF.

După întâlnirea din județul nostru, UNCJR, Consiliul Județean Argeș și AIRF susțin extinderea Asociaţiei, și s-a decis ca și alte județe din România să fie invitate să adere la AIRF.

AIRF are ca scop stabilirea cooperării şi realizarea schimburilor de informaţii şi de experienţe. Din diverse domenii de activitate între colectivităţi, teritorii şi comunităţi regionale francofone.

Citește și: Ce spune Oana Zăvoranu despre o împăcare cu Pepe

 

 

 

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie