30.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Argeșul pe primul loc. Un festival inedit al lavandei se organizează de Rusalii

Alte Știri

Argeșul pe primul loc. Un festival inedit al lavandei se organizează de Rusalii. Astfel, sâmbătă și duminică, la Uda, o comună situată în vestul județului, are loc a cincea ediței a evenimentului “Întâlnire cu parfum de lavandă” organizat de un tânăr localnic, Marius Cocean.

CITEȘTE ȘI. Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro

Licențiat în nu mai puțin de 3 facultăți (una în Spania) și absolvent a două mastere, Marius Cocean, care deține și o școală de arte marțialele în Pitești (ai cărei sportivi au obținut numeroase premii internaționale, ultimul chiar săptămâna trecută la World Cup Budapesta), are aplecare și către agricultură.

Argeșul pe primul loc. Un festival inedit al lavandei se organizează de Rusalii

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Anul acesta, în preziua și prima zi de Rusalii, îi invită pe iubitorii de frumos și de parfum de lavandă, la Uda de Jos, în lanul său plantat cu un hectar cu lavandă înflorită, care te îmbie cu un miros îmbătător.

CITEȘTE ȘI. Cel mai șmecher festival. Inedit în România. Ce se va întâmpla, după? WOW

Argeșul pe primul loc. Un festival inedit al lavandei se organizează de Rusalii

Dintre atracțiile celor două zile spicuim doar câteva: realizarea de fotografii și filmulețe în lanul de lavandă, participarea la diverse ateliere de creație, (buchete și coronițe cu lavandă de diferite soiuri și culori), participarea la spectacole artistice alături de Ansamblul de călușari “Mugurașii” din Optași, Olt și de formația Iulian Brezan din localitate.

CITEȘTE ȘI. Ce se întâmplă dacă bagi banane în pământ. E uimitoare încercarea!

Nu lipsesc expozițiile cu buchete, parfum și ulei esențial de lavandă.
Doamna Lili, mama organizatorului manifestărilor în aer liber, îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune și apetisante gogoși.
Programul de desfășurare al evenimentului este, atât sâmbătă cât și duminică, de la 10.00 la 21.00, dar lanul de lavandă poate fi vizitat până pe 25 iunie.

CITEȘTE ȘI. Marele târg de bere din România ajunge la tine. Tone de spumă rece. Sute de sortimente pentru toți pofticioșii

Detalii și pe pagina de facebook Levănțica Lili.

Constantin Pașol- Radio România
Foto: Marius Cocean

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie