20.2 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Austeritate în școli. Ce s-a decis odată cu începerea noului an școlar?

Alte Știri

Austeritate în școli. Ce s-a decis odată cu începerea noului an școlar? Niciun elev nu va primi cuantumul minim al burselor, altele decât cele sociale, stabilit de noua lege a Educației. Cel puțin în acest an școlar, pentru că în fiecare lună sunt zile de vacanță, care se scad din cuantum.

Bani mai puţini pentru toţi elevii în noul an şcolar. Deoarece se scad din bursă zilele libere, iar aproape fiecare lună are o vacanţă. Adică, o minivacanţă sau alte libere.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Austeritate în școli. Ce s-a decis odată cu începerea noului an școlar?

Astfel, niciun elev din țară nu va primi bursele școlare în cuantumul minim prevăzut de noua lege a educației, din septembrie. Pentru că bursele de merit, de excelență olimpică și tehnologice sunt condiționate de o formulă de calcul în funcție de numărul de zile de școală. După cum prevede proiectul de metodologie de acordare a burselor, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației până pe 4 septembrie (vezi proiectul mai jos).

Acest lucru se întâmplă deoarece în fiecare lună din acest an școlar, conform calendarului oficial, există zile dintr-o vacanță școlară.
În proiectul de metodologie care prevede regulile după care se acordă bursele elevilor conform noii legi a educației în învățământul preuniversitar 198/2023 care intră în vigoare pe 2 septembrie, proiect pus în consultare publică de vineri, 25 august, se menționează la articolul 18 formula de calcul pentru cele trei tipuri de burse.

Dacă bursa socială se va acorda pe tot timpul anului școlar, adică și în vacanțe, cât timp elevul care se încadrează la aceasta urmează cursuri la o școală, pentru celelalte tipuri de burse – de merit, tehnologică și de excelență (ambele tipuri, I și II) – suma minimă stabilită de lege nu poate fi respectată. Mai precis, Ministerul Educației a stabilit cuantumuri minime pe care susține că le poate asigura lunar, dar acordă și mai puțin din acestea. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Anunț important din partea APĂ CANAL 2000

S.C. APĂ CANAL  2000  S.A.  aduce la cunoștință utilizatorilor care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit...

Alte știri din aceeași categorie