-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

BONUS salarial dat în Franța. Rămânem fără profesori…

Alte Știri

Din 2018, un bonus salarial de 3.000 de euro net va intra în portofelul profesorilor care vor accepta să predea la sate, în Franța. Așadar, după medici, suntem pe cale să rămânem și fără profesorii români care s-ar putea orienta către Franța.

Anton Hadăr, președintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater”, nu îi sfătuiește pe dascălii români să plece din țară. El a precizat că aceștia trebuie să ia în calcul și faptul că acolo costurile vieții de zi cu zi sunt mult mai mari decât în România.

“Ar putea fi o problemă dacă un număr important de cunoscători de Limbă franceză s-ar orienta către Franța având în vedere deficitul mare de cadre didactice pe care îl avem, în acest moment, în învățământul românesc. Însă, evident că nu îi sfătuiesc să plece având în vedere că și noi ne străduim să le oferim condiții mai bune, mai ales tinerilor care intră în sistem, prin salarii care să fie relativ mulțumitoare. În ultima vreme, ne-am străduit să îi ridicăm în grila de salarizare”, a zis profesorul.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie