18.1 C
Campulung Muscel
marți, 29 aprilie, 2025

Buna Vestire la mânăstirea Nămăiești din Argeș. În România sunt 22 de icoane Făcătoare de Minuni

Alte Știri

Buna Vestire la mânăstirea Nămăiești din Argeș. În România sunt 22 de icoane Făcătoare de Minuni. Zeci de credincioși din toate colțurile țării au participat la slujba oficiată de noul preot și măicuțele de la acest locaș de cult. Mânăstirea a fost arhiplină. La final măicuțele au deschis icoana spre bucuria celor prezenți și au împărțit din bucate primite.

CITEȘTE ȘI. Căsuța de Hobbit, te duce în lumea basmelor, asta dacă vrei o locație mai unică….

În apropierea oraşului Câmpulung, la o altitudine de 800 m, într-o zonă de un pitoresc deosebit se află Mănăstirea Nămăieşti, una din cele trei aşezăminte monahale rupestre alături de Mănăstirile Cetăţuia şi Corbii de Piatră. Situată în satul cu acelaşi nume, mănăstirea Nămăieşti se află în apropierea casei memoriale George Topârceanu.

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec de post, rapid, simplu și delicios

Vă prezentăm cele mai cunoscute 22 de icoane existente în România şi răspândite prin toată ţara, Făcătoare de Minuni. În Argeş sunt 2 astfel de icoane puternice!

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Salam de biscuiți de post cu nucă și banane

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Nămăieşti, judeţul Argeş

Tradiţia spune că icoana a fost pictată chiar de Sfântul Evanghelist Luca. A fost înrămată în argint, în anul 1798. Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care se roagă la ea în speranţa că vor putea avea copii, pentru vindecările miraculoase ale unor afecţiuni grave, dar şi pentru aplanarea conflictelor familiale.

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Trivale, judeţul Argeş

Povestea icoanei spune că ea a fost găsită, în 1930, în podul bisericii, de preotul paroh Dumitru Georgian, după ce acestuia îi apăruse în vis chiar Maica Domnului, care i-ar fi spus unde se află. A fost restaurată şi îmbrăcată în argint, vechimea ei fiind estimată la două sute de ani.

Icoana Maicii Domnului – Biserica Colţea, Bucureşti

Donată bisericii în anul 1786 de domnitorul Nicolae Mavrogheni, icoana cu ferecătură lucrată manual, din argint poleit cu aur, poate fi admirată în partea din stânga catapetesmei.

Icoana Sfântului Antonie cel Mare – Biserica “Buna Vestire”, Bucureşti

În urma incendiului din 1847, biserica a ars în întregime, singurul lucru care s-a păstrat fiind tocmai icoana Sfântului Antonie cel Mare, care de atunci a devenit patronul acestui lăcaş de cult, alături de Maica Domnului.

Icoana Maicii Domnului – Biserica Olari, Bucureşti

A fost adusă în biserică de preoţii refugiaţi de la Mănăstirea Arnauchiul, din Turcia, prin anul 1810. În 1864 i s-a schimbat ferecătura de argint aurit, cea nouă având pe margini 24 de mici medalioane care ilustrează minunile săvârşite de Maica Domnului.

Icoana Sf. Mina – Biserica Sf. Mina, Bucureşti

În anul 1847, când un incendiu a mistuit o parte din Bucureşti, a ars în întregime şi Biserica Sf. Mina, dar icoana Marelui Mucenic Mina a rămas intactă în catapeteasmă, în mijlocul flăcărilor. Este de mare ajutor pentru femeile ce vor a se căsători, dar şi pentru păgubiţii de orice fel.

Icoana Maicii Domnului – Biserica Doamnei, Bucureşti

Icoana, a cărei provenienţă este necunoscută, o reprezintă pe Maica Domnului în veşmânt negru şi este realizată în stil apusean. Este renumită pentru vindecările trupeşti şi sufleteşti.

Icoana Maicii Domnului – Biserica “Mihai Vodă”, Bucureşti

Icoana are o vechime considerabilă, datând cel puţin din vremea domniei lui Mihai Viteazul, când a fost adusă de la muntele Athos de către monahul Ioan pe cheltuială proprie, ca un semn de mulţumire faţă de domnitorul român. Se spune că ajută femeile să rămână însărcinate şi să nască uşor.

Icoana Maicii Domnului – Biserica Icoanei, Bucureşti

Conform tradiţiei, acum câteva secole, un trecător a aţipit în parcul aflat pe locul actualei biserici. Trezindu-se, a văzut icoana cu chipul Maicii Domnului, care i-a cerut să ridice o biserică acolo. E unica icoană care pare a vorbi cu cel care se roagă la ea.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Consilierii locali din Câmpulung Muscel reduși definitiv la tăcere. Decizie șocantă

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Consilierii locali din Câmpulung Muscel reduși la tăcere. Decizie șocantă. De azi,...

Alte știri din aceeași categorie