18.1 C
Campulung Muscel
marți, 29 aprilie, 2025

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Foi de prăjitură din doar 10 LINGURI. Se pot mânca și după câteva luni

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Foi de prăjitură din doar 10 LINGURI. Se pot mânca și după câteva luni. Dacă vrei să prepari foi de prăjitură fragede și ușor de păstrat, rețeta „10 linguri” este exact ceea ce ai nevoie. Se face din ingrediente simple, iar foile rămân proaspete și pufoase chiar și după două luni!

Aceste foi de prăjitură au un aluat moale și elastic, ușor de întins. După coacere, devin ușor crocante, dar păstrează acea textură fină și plăcută. Se coc pe dosul tăvii, iar înainte de a le introduce în cuptor, trebuie înțepate cu o furculiță pentru a preveni umflarea inegală.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec de post, rapid, simplu și delicios

Fiind versatile, le poți umple cu orice cremă, fie că e vorba de cremă de vanilie, de caramel sau de ciocolată. Sunt ideale pentru prăjituri festive sau torturi cu foi.

Ingrediente pentru foile 10 linguri

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru aceste foi fragede de prăjitură, care sunt și ușor de pregătit:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 1 linguriță de amoniac stins în oțet
  • 2 ouă
  • Un praf de sare
  • Făină cât cuprinde

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Salam de biscuiți de post cu nucă și banane

Cum se prepară. Rețeta pas cu pas

Aceste foi fragede de prăjitură nu sunt deloc greu de preparat. Cu siguranță, dacă vei urma pașii de mai jos, nu vei da greș:

  1. Dizolvă zahărul în lapte. Adaugă ouăle, sarea, uleiul și amoniacul stins în oțet.
  2. Amestecă bine toate ingredientele și încorporează treptat făina. Frământă inițial cu o spatulă de lemn, apoi cu mâna, până obții un aluat omogen.
  3. Lasă aluatul la odihnit timp de 30 de minute.
  4. Împarte-l în patru părți egale și întinde fiecare bucată cu sucitorul.
  5. Așază fiecare foaie pe dosul unei tăvi și înțeap-o cu furculița.
  6. Coace în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 12 minute, până devine ușor aurie.

După coacere, lasă foile să se răcească, apoi le poți depozita într-un loc uscat, unde vor rămâne fragede chiar și două luni.

Indiferent de umplutura aleasă, această rețetă îți garantează un desert delicios, perfect pentru orice ocazie specială!

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

O femeie de la noi, declarată piromană. A dat foc în grădină până a ajuns la blocuri…

O femeie de la noi, declarată piromană. A dat foc în grădină până a ajuns la blocuri...Pompierii de la...

Alte știri din aceeași categorie