9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Cartoanele de la pariurile sportive, au dat naştere Lebedei Blanca!

Alte Știri

Ornamentele din hârtie, pregătite cu multă migală au devenit ocupaţia de bază a beneficiarilor Complexului de Servicii pentru copii cu Dizabilităţi din Câmpulung.

În fiecare an cu ocazia sărbătorilor Pascale în afară de curăţenie şi alte ocupaţii, pe grupe de vârste beneficiarii complexului pun în practică tot felul de tehnici din hârtie. Este o metodă foarte bună pentru ei, pentru calmare şi tratament, spun cadrele didactice ale complexului. În acest fel a luat fiinţă un atelier de creaţie, în cadrul complexului, unde copiii au sute de lucrări expuse, iar atunci când are loc vreun eveniment sau vreun invitat le calcă pragul, aceştia primesc de la beneficiarii complexului, tot felul de lucrări făcute din mâna lor. Sub îndrumarea atentă a educatorilor de la centrul de zi şi de la complexul rezidenţial au luat naştere tot felul de animale şi păsări din hârtie. De exemplu, pe holul complexului vizitatorii pot vedea Lebăda Blanca, construită cu migală din peste 3.000 de piese de hârtie identice, lucrare realizată de către beneficiarul, Cristi Soare.

Pentru a intra în posesia hârtiilor am apelat pe la toate centrele de pariuri sportive din oraş, să ne ajute. Această hârtie este una tare, cerată care se poate modela foarte bine şi totodată rezistentă. S-a lucrat la cele peste 3.000 de piese, o săptămână întreagă iar asamblarea s-a făcut doar în câteva zile. Avem copii minunaţi, talentaţi, educatori care îi coordonează de asemenea, este o modalitate prin care ei îşi capătă curaj, îşi folosesc imaginaţia, răbdarea, ingeniozitatea”, ne-a povestit şeful complexului, Camelia Ponova.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie