9.2 C
Campulung Muscel
joi, 29 februarie, 2024

Cât costă în anul 2024, ca să-ți cumperi șase ani de vechime în muncă

Alte Știri

Cât costă în anul 2024, ca să-ți cumperi șase ani de vechime în muncă. Românii care nu au calitatea de pensionar și nu au realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale pot încheia contract de asigurare retroactivă la pensie cu Casele Teritoriale de Pensii, până la sfârşitul anului 2024.

CITEȘTE ȘI. Veste excepțională pentru pensionari. Primesc pachetele grele de la U.E

Oamenii îşi pot alege venitul asigurat la pensie care trebuie să fie cel puţin egal valoarea salariului de bază minim brut pe economie, în vigoare la data încheierii contractului de asigurare, scrie Economica.net.

Cât costă în anul 2024, ca să-ți cumperi șase ani de vechime în muncă

În prezent, salariul minim brut pe economie este de 3.300 lei. Asta înseamnă că pentru fiecare lună asigurată persoane care doresc să cumpere vechime în muncă trebuie să achite contribuţia de asigurări sociale aferentă asigurării retroactive la nivelul salariului minim pe economie, adică 825 de lei pentru fiecare lună asigurată.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt cei 1,6 milioane de români cărora nu le creşte pensia, din luna septembrie

Un calcul făcut de Economica.net arată că persoanele care vor să îşi cumpere vechime pentru perioada maximă de şase ani prevăzută de lege şi care încheie contractul cu Casa Teritorială de Pensii în perioada ianuarie – iunie 2024 vor plăti, în total, 59.400 de lei pentru asigurarea retroactivă.

CITEȘTE ȘI. Când se va acorda a „13-a pensie” în România. Ce prevede noua lege!

Mai multe detalii despre cine și cum poate cumpăra vechime în muncă AICI.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie