6.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 2 martie, 2024

Loc de casă gratuit de la primărie. De ce acte necesare aveți nevoie

Alte Știri

Loc de casă gratuit de la primărie. De ce acte necesare aveți nevoie. Atribuirea terenurilor se face în baza Legii nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Încă de acum mai mulți ani, Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă informa că tinerii au dreptul de a primi loc de casă din partea autorităților locale. Legea nr. 15/2003 este în vigoare și, prin modificările aduse în 2013, suprafața la care au drept tinerii a fost majorată.

În prezent, actul normativ stabilește ca suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală pot cuprinse între 250 mp si 1.000 mp în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale. Până în 2013, limita maximă a fost de 500 mp.

Loc de casă gratuit de la primărie. De ce acte necesare aveți nevoie

”Suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personala, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse între 150 m2 si 300 m2 în municipii și sectoarele municipiului București, între 250 m2 si 400 m2 în orașe și între 250 m2 și 1.000 m2 în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale”, se arată în lege.

O altă cerință a programului este ca tinerii să înceapă construcţia în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar și să o finalizeze în termen de maxim 3 ani de la data obținerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare. Se consideră data finalizării construcției, data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă un exemplu de listă de documente cerute de autorități din partea tinerilor care vor să obțină teren gratuit pentru construcția unei case. Atât în privința actelor necesare, cât și a suprafețelor alocate, decizia aparține Consiliului Local care poate solicita documente suplimentare, inclusiv dovada existenței resurselor financiare pentru construirea casei pe terenul primit de la stat. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

VIDEO. Ce amenzi mișto au primit șoferițele care au fost prinse conducând mașinile pe străzile din Câmpulung

VIDEO. Ce amenzi mișto au primit șoferițele care au fost prinse conducând mașinile pe străzile din Câmpulung. Mărțișorul este...

Alte știri din aceeași categorie