11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Ce nu s-a scris despre ,,rechinul burselor” Cătălin Chelu…cum şi-a construit afacerea cu cablu TV la Câmpulung!

Alte Știri

După anul 1990 în Câmpulung a apărut o reţea de cablu a fraţilor Nica ce se numea reţeaua de cablu Nikos care odată pusă pe picioare a atras atenţia omului de afaceri Cătălin Chelu. Acesta avea deja experienţă în această afacere cu cablu TV, pentru că până în anul 1993 construise societatea de cablu Cony Sat care ulterior a înghiţit-o şi pe cea de la Câmpulung pe care a cumpărat-o de la fraţii Nica în schimbul unei valize pline cu bani. Foştii angajaţi îşi amintesc cum personal Cătălin Chelu a venit cu valiza cu bani, la Câmpulung ca la câţiva ani să fie de nerecunoscut pentru că avea un obicei de a-şi schimba permanent înfăţişările. Ulterior această reţea de cablu ce lega Câmpulungul de toate localităţile arondate din judeţul Argeş, până la Galaţi şi Brăila s-au transformat în Mega TV (la Câmpulung a existat şi un post de televiziune local cu această denumire), apoi în MegaConstruct, CCC Blue Telecom iar în prezent se numeşte la Câmpulung Magnavox Com 2000 ce face legătura cu Calafatul. Cea mai mare tranzacţie “la vedere” făcută de Cătălin Chelu s-a concretizat în 2006, când a vândut… mamei sale, Doina Rîmar, pachetul majoritar de acţiuni la compania de cablu CCC Blue Telecom, pentru suma de 62 de milioane de euro. Odată cu moartea omului de afaceri Cătălin Chelu, rămân în urmă afaceri de zeci de milioane de euro, dar şi zeci dosare penale, ale căror iţe ar trebui să fie descurcate în justiţie. Rămâne de văzut ce va fi confiscat sau pus sub sechestru de anchetatori şi ce va rămâne familiei. Chiar dacă informaţiile legate de averea lui Cătălin Chelu sunt contradictorii, există date că acesta ar fi fost în topul celor mai 100 de bogaţi ai României. În ultimii zece ani, averea lui a oscilat între 30 şi 100 milioane de euro, cu tendinţă de scădere sub pragul de 30 de milioane de euro în ultimii doi ani.

Omul de afaceri deţine în prezent acţiuni la peste 50 de societăţi comerciale, printre care: Galgros Galaţi, Faimar Baia Mare, Comat Galaţi, Electroargeş Curtea de Argeş, Artego Tg. Jiu, Altur Slatina, Carbochim Cluj, Mobila Rădăuţi, Mecanica Rotes Târgovişte, Aurora Tg.Frumos, Galfinband Galaţi, Lactate Natura Târgovişte, Celule Electrice Băileşti, Amplo Ploieşti, Lacta Giurgiu, Braiconf Brăila, Uztel Ploieşti, Vulturul Comarnic, Dunapref Giurgiu, Morărit Panificaţie Roman, Vinia Iaşi, VES Sighişoara, Vitimas Tecuci, Transtec Tecuci, Porţelanul Dorohoi. Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de la Bucureşti, cu 14 companii la care este acţionar direct sau prin intermediul unor firme interpuse.

 

 

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie