21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

CE NU ȘTIAȚI: Icoana Maicii Domnului de la Nămăiești veche de 2000 de ani!

Alte Știri

CE NU ȘTIAȚI: Icoana Maicii Domnului de la Nămăiești veche de 2000 de ani. Este printre primele din lume, pictată de sfântul Luca! Legendele Mănăstirii Nămăieşti unește povestea bisericuţei din grotă de un păstor care ar fi dormit cu oile pe stânca în care este dăltuită biserica.

Se spune, din bătrâni, că acestuia i s-ar fi arătat în timpul nopții însăşi Maica Domnului. Care i-ar fi cerut să sape în piatra de sub el pentru a ajuge la locul unde era ascunsă o veche icoană.

SUNTEȚI DE ACORD CA ORAȘUL CÂMPULUNG SĂ DEVINĂ ÎN ACTE CÂMPULUNG MUSCEL?

Loading ... Loading ...

Tot legendele spun că Maica Domnului i-ar fi cerut ciobănaşului să facă din acel loc, unul de înălțare a minții către Dumnezeu.

Mai există şi legenda cu trei ciobani, creată pe acelaşi numitor comun al mesajului divin ce a fost primit de la Maica Domnului.

CITEȘTE ȘI. O rugăciune de aproape 2.000 de ani, dedicată Maicii Domnului, aduce miracole și binecuvântări celor care o rostesc

Mulți oameni vin să viziteze acest loc, în special pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Una dintre cele mai renumite din România. Despre această icoană se spune că ar fi una dintre cele 12 pictate de Sfântul Apostol Luca. Care le-a dat mai apoi celor 12 Apostoli, ce urmau să plece la propovăduirea Evangheliei.

Cea aflată în biserica săpată în piatră ar fi fost adusă aici de Sfântul Apostol Andrei. Care, făcând popas lângă un templu închinat lui Zamolxis și negăsind pe nimeni în acea grotă, ar fi exclamat „Nemo est” (Nu este nimeni).

CITEȘTE ȘI. Cine a dat numele țării noastre România și când a fost folosit prima dată

De unde și numele de Nămăiești. Apostolul Andrei a coborât în grotă și a lăsat icoana în partea de nord. Aproximativ pe același loc în care se află acum în biserica mănăstirii.

Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care nu pot avea copii

Icoana este una dintre cele mai vechi, nu doar de pe aceste meleaguri, ci din întreaga creștinătate. Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care nu pot avea copii. Cât și pentru vindecări ale unor afecțiuni grave.

CITEȘTE ȘI. Fraza care trebuie repetată de multe, multe ori pe zi, pentru a avea bani cât își dorești

Sunt multe legende și adevăruri legate de acest lăcaș de cult. Crezi sau nu, cauți poveștile sau doar ești curios să o vezi. Merită o vizită până acolo pentru a vedea cu ochi proprii cât de frumoasă este și ce energie emană.

CITEȘTE ȘI. Știai că o frunză de dafin îți poate schimba radical viața?

Mănăstirea Nămăiești împreună cu Mănăstirea Corbii de Piatră și Cetățuia Negru Vodă formează un triunghi echilateral cu latura de 20 km.

O formă geometrică perfectă, cunoscută ca triunghiul iniţiatic, magic sau sacru al Argeşului despre care poți citi mai multe aici.

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie