a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.6 C
Campulung Muscel
duminică, 2 aprilie, 2023

Cea mai norocoasă localitate din Muscel. Două berze în cuib!

Alte Știri

Cea mai norocoasă localitate din Muscel. Două berze în cuib!

EXCLUSIV! Berzele s-au întors mai devreme din ţările calde! Mai multe berze au dat semnalul primăverii în zona Muscel. Culmea și pereche în același cuib.

Acest lucru se petrece în Schitu Goleşti. Ca de obicei în ultimii ani, păsările se întorc fidele în zonă. Anul acesta, însă, frigul le-a dat peste cap.

Cea mai norocoasă localitate din Muscel. Două berze în cuib!

Ornitologii argeșeni care monitorizau cu atenţie cuiburile au avut o supriză: acestea au fost populate cu aproape o lună mai devreme. Dacă până acum, păsările apăreau poate şi la începutul lunii mai, începutul lui martie le-a găsit deja la locul lor.

Pentru localnici este motiv de sărbătoare când berzele se întorc la cuiburile lor. „Abia am aşteptat să le văd. M-am trezit dimineaţa şi erau în cuib. S-au rotit de câteva ori, parcă ar fi salutat şi apoi s-au aşezat. Sunt acealeaşi berze de anul trecut”, spune Mihai A. localnic din Muscel.

Păsările s-au întors din Africa de Sud şi au parcurs până la Muscel cel puţin 20.000 de km.

În această localitate berzele chiar au poveste. În urmă cu mai mulți ani o barză a fost mutată din cuib printr-un ordin de ministru,pentru că s-a întors la Schitu-Golești.

A revenit la noul cuib pe care şi l-a ales singură, nu cel indicat de ministru de la vremea aceea. Apoi a avut patru pui, o raritate la berze, iar acum este împreună cu perechea ei, spre bucuria localnicilor.

Ultimele Știri

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante

Cupoanele CFR gratuite ale pensionarilor înlocuite cu 5 alimente importante. Deputatul PSD Gabriel Zetea i-a propus ministrului Muncii un proiect...

Alte știri din aceeași categorie