5.4 C
Campulung Muscel
joi, 18 aprilie, 2024

Cine sunt beneficiarii cardurilor care au fost alimentate cu 500 de lei. Banii sunt de la Stat

Alte Știri

Cine sunt beneficiarii cardurilor care au fost alimentate cu 500 de lei. Banii sunt de la Stat. În această săptămână, a fost distribuită inspectoratelor școlare a doua tranșă de carduri educaționale în valoare de 500 de lei. Cardurile educaționale trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.

Alte 13 mii de carduri educaționale de 500 de lei au fost distribuite luni inspectoratelor școlare de unde urmează să ajungă la școli, spun surse pentru Edupedu.ro. În total sunt peste 13 mii de beneficiari care au depus cereri dar nu au fost declarați eligibili până în data de 8 ianuarie când au fost distribuite primele carduri.

CITEȘTE ȘI. Vești grozave pentru pensionari. Cardurile le vor fi alimentate cu 750 de lei

Între timp, STS a validat încă 13.396 de persoane care urmează să primească carduri educaționale în curând. Acestea se află la inspectoratele școlare iar școlile trebuie să le ridice pentru a le da apoi părinților. Amintim, au fost depuse peste 550 de mii de cereri anul acesta. STS anunța în decembrie că mai are de verificat peste 63 de mii de cereri.

Cine sunt beneficiarii cardurilor care au fost alimentate cu 500 de lei. Banii sunt de la Stat

Fiecare școală își organizează propria procedură prin care dă cardurile cu bani, iar părinții pot fi anunțați prin diriginți și învățători. Școlile au termen 5 zile de la data primirii acestora de la inspectoratele școlare să le dea părinților, se arată în ordinul ministerului Educației și ministerului Fondurilor Europene cu regulile de distribuire a acestor carduri. Tichetele educaționale ar urma să ajungă la beneficiari în următoarele zile după ce au fost ridicate de părinți, potrivit procedurii.

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă. Se dau vouchere noi de la Stat, în valoare de 250 lei. Cine sunt norocoșii

Tot în 5 zile de la primirea cardurilor în școli de la inspectoratele școlare, școlile transmit inspectoratelor listele de distribuție a suporturilor electronice către destinatarii finali, conform ordinului comun MIPE – ME din 10 ianuarie 2024.

Ce se poate cumpăra cu tichetele educaționale: 

  • Nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri;
    Pot fi folosite doar pe teritoriul României, doar în unitățile afiliate;
    Nu se poate emite restul banilor în cash, la unitățile de unde se achiziționează rechizitele /articolele de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței;
    Cât timp poate fi utilizată suma virată: în anul şcolar în care se acordă, pe perioada de valabilitate a tichetului social.
    Cât timp este valabil tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional: Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.

CITEȘTE ȘI. În România se oferă această a 13-a pensie sub forma unor vouchere sociale. Cine sunt beneficiarii

Însă, sprijinul financiar de 500 lei se acordă o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică. În funcție de evoluția veniturilor familiei, cei care au dreptul la această măsură de sprijin vor încasa sumele cuvenite pe tichetele pe suport electronic emise în acest an.

Ultimele Știri

Decizie obligatorie pentru toți proprietarii de apartamente

Decizie obligatorie pentru toți proprietarii de apartamente. Proprietarii de apartamente și de case sunt obligați, prin lege, să încheie...

Alte știri din aceeași categorie