17.4 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Clipul care s-a viralizat în TIKTOK. E făcut în centrul municipiului Câmpulung! Viața în România, în anul 2024

Alte Știri

Clipul care s-a viralizat în TIKTOK. E făcut în centrul municipiului Câmpulung! Viața în România, în anul 2024.

@ziaruldinmuscel

#campulung_muscel #ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ Funny Song – Bruno Portinho Trilhas para filmes

Pe vremea bunicilor, la fân, se cărau cantitățile mai mari, cu târșul. Bunicii, puneau pe o pătură veche sau pe altceva ce putea fi tras, cantitatea de iarbă ce urma a fi dusă la animale.
Asta era acum zeci de ani, acum, credeam că s-a mai schimbat ceva…

CITEȘTE ȘI. Cadeeee, dă-te bă că cadeeee, cade, cade, cade, tencuiala…. Dar e Regală

Am observat că tot așa se cară frunze sau ce mai curăță cei de la sera de flori din Câmpulung. Pe o foaie de celofan, pun ce au de dus la tractor. Probabil este cel mai simplu mod de a aduna rapid frunzele și iarba adunate de pe spațiile verzi din centrul orașului.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică din partea primăriei Câmpulung, pentru locuitorii orașului. Cine comentează, o pățește GRAV

”Am observat că târăsc ce adună pe celofan. Nu mi se pare ciudat că i-am mai zărit făcând așa. Se obișnuiește, mai ales la țară. Bătrânii pe la case strângeau așa și gunoaiele și le duceau la groapă. La fân asta se folosea mereu. Nu aveau ei tractoare sau alte metode de a strânge și căra. Ce pot să spun. Nu au cum să care altfel, aia e.

Poate peste 40 de ani să găsim altă modalitate de a strânge. Probabil cu pompe industriale care să tragă toate mizeriile. Nu știm cum o evolua omenirea sau ce se mai inventează. Oricum, până ajung la noi invențiile, mai e mult”, spune un pensionar din Câmpulung.

CITEȘTE ȘI. Sfântul lumii întregi are un loc special în Câmpulung Muscel. Toți merg la el și primesc fără număr

Putem spune că bunicii și străbunicii au inventat chestii interesante, care și acum, după zeci de ani, se mai folosesc. Invențiile lor, sunt și acum menite să ne ușureze viața. În filmulețul atașat acestui articol care s-a viralizat rapid în TIKTOK angajații de la ADP, munceau la greu.

Au venit la primele ore ale dimineții în zona centrală coordonați de șefii lor pentru a tunde iarba ca șefa lor, primărița Elena Lasconi la orele prânzului să planteze copaci. Și totul a fost ca la carte, se poate vedea mai sus, ca să nu ne mai acuzați că suntem răutăcioși!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie