-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Colaborare între Steinbeis Network şi Autoritatea de Formare în Sistem Dual

Alte Știri

Colaborare între Steinbeis Network şi Autoritatea de Formare în Sistem Dual

La sfârşitul săptămânii a avut loc întâlnirea dintre Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) și Steinbeis Network Romania (SNR), la sediul Autorității. La întâlnire au participat Jurgen Raizner – director general SNR, Roxana Boboruta, project manager SNR, precum și reprezentanții ANFPISDR:  Ion Gabriel BRATU – președinte, Stelian Victor FEDORCA – director de Cabinet, Gabriel Narcis VRÎNCEANU – director, Constantin LUPU – consilier.

Scopul întâlnirii a fost reprezentat de prezentarea profilului de activitate al celor două instituții, în vederea identificării domeniilor comune de acțiune, care să fie incluse într-un viitor acord de colaborare.

Directorul general Jurgen Raizner a prezentat oportunitățile de colaborare între ANFPISDR și SNR, ca filială a organizației Steinbeis Transfer Management (STM), Germania, și are ca obiectiv principal facilitarea transferului de inovație prin crearea de rețele constituite din entități ce reprezintă mediu universitar, în principal, și entități din mediul economic. Filosofia care stă la baza SNR este bazată pe faptul că forța de muncă din industria viitorului depinde de modul în care formarea profesională este un ansamblu coerent de cunoaștere teoretică și abilități practice.

Având în vedere că aria de acțiune a STM este una globală, cu aproape 20 de filiale în întreaga lume, formând o rețea cu peste 1000 de entități partenere, în baza discuțiilor purtate, se convine încheierea, în viitorul apropiat, a unui acord de colaborare, în principal pe următoarele direcții:

  • Accesarea de fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte;
  • Promovarea reciprocă;
  • Organizarea în parteneriat a unor evenimente în cadrul cărora transferul de bune practici privind formarea profesională inițială, precum și stabilirea de conexiuni care să sprijine transferul de inovație dinspre zona cercetării spre industrii și servicii.
Ultimele Știri

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari?

Ce se va întâmpla cu toate cupoanele de transport pentru pensionari? O inițiativă legislativă spune că tichetele de transport...

Alte știri din aceeași categorie