26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Condimentul de 3 LEI, din bucătărie care curăță orice pată

Alte Știri

Condimentul de 3 LEI, din bucătărie care curăță orice pată. Puține persoane știu însă cum să îl folosească. Ce nu știai însă e că te poate scăpa de o mulțime de probleme extrem de repede.

Condimentul care curăță orice pată este chiar banala sare. O ai și tu sigur în casă, pentru că dă gust mâncărurilor. În realitate însă, sarea poate să facă mai mult de atât. Important e să știm cum să o utilizăm.

CITEȘTE ȘI. Trucul care a devenit viral. Te scapă de țânțari în câteva secunde și e la îndemâna oricui

„Sarea este ușor abrazivă, așa că este grozavă pentru a curăța și a freca și a dezlipi orice mâncare arsă sau care s-a blocat în cuptor, pe o tigaie sau în fontă”, a dezvăluit Jill Koch, asistentă medicală și fost reporter.

Condimentul de 3 LEI, din bucătărie care curăță orice pată

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Aceasta folosește sarea des pentru a scăpa de o mulțime de probleme. Spre exemplu, sarea poate fi presărată peste mâncarea întărită. Se lasă să stea acolo vreme de câteva minute, iar apoi, cu ajutorul unei spatule se va ridica mai ușor.

CITEȘTE ȘI. Încearcă și tu acasă acest truc simplu și economic. Marile lanțuri de hoteluri în folosesc și este uimitor

Condimentul care curăță orice pată e eficient și pentru haine. Sarea este adesea folosită ca agent de îndepărtare a petelor cum ar fi petele de vin roșu, de cafea, dar și de ulei, potrivit homeandgardens.com.

Sarea, ingredientul cheie

Pur și simplu dizolvi sarea în apă fierbinte și înmoi țesătura timp de câteva ore. După ce se usucă la aer, ar trebui să nu mai ai pete. Pentru petele mai mici, este chiar mai ușor. Doar scutură puțină sare și las-o să stea acolo. Când o ștergi, pata ar trebui să dispară.

CITEȘTE ȘI. Trucul care te ajută să cureți legumele și fructele de pesticide. Ai în casă, ingredientul secret

Sarea poate face față chiar și situațiilor în care ar fi nevoie de un produs chimic mai intens. Spre exemplu, se poate curăța scurgerea unei chiuvete cu ajutorul ei. De asemenea, sarea poate “îndepărta rugina atunci când este combinată cu apă și cremă de tartru într-o pastă”, spune Koch.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie