19.6 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

COPILUL DE AUR AL CÂMPULUNGULUI: olimpicul Andrei Costin Oncescu!

Alte Știri

Andrei Costin Oncescu are doar 15 ani şi la vârsta lui spre deosebire de alţi copii a cunoscut ce înseamnă competiţiile vieţii, ce înseamnă să munceşti din greu pentru a participa la olimpiade, dar şi ce înseamnă victoria. În urmă cu doi ani de zile, a fost numit de ministrul învăţământului de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, copilul de aur al Câmpulungului, fiind cel mai tânăr cetăţean al oraşului medaliat cu aur. Elev al colegiului naţional Dinicu Golescu, în clasa a VIII-a, Costin Oncescu a ocupat primul loc la Balcaniada de Informatică pentru juniori. Pe viitor Costin nu ştie dacă va pleca din ţară să muncească în străinătate, dar cu siguranţă ştie un lucru, că mai are mult de muncit până va lua această decizie importantă, în linia sa de destin.

,,Ultimele rezultate pe care le-am obţinut au fost calificarea la Balcaniadă după prima poziţie, m-am întors acum de la baraje, calificarea în lotul lărgit, restrâns, medalie de argint la olimpiada de Fizică şi Informatică. În data de 23 iunie voi pleca la o competiţie în Serbia. Particip la olimpiade de clasa a doisprezecea chiar dacă sunt doar în clasa a noua. În clasa a patra am început să mă ocup de informatică şi mi-a plăcut foarte mult, acest lucru m-a determinat să merg mai departe, pentru că această materie mi se pare mult mai interesantă. Pe viitor voi urma cursurile liceale la aceeaşi instituţie unde învăţ acum, nu am de gând să plec în altă parte”, ne-a povestit Costin Oncescu. Profesorul său de matematică Octavian Dumitraşcu este mândru de realizările elevului său, Costin Oncescu. Acesta ne-a făcut public faptul că elevul său Costin Oncescu, în preajma olimpiadelor petrece cel mai mult timp în faţa calculatorului, pentru a se întoarce acasă cu rezultate deosebite. Pentru meritele sale, Costin Oncescu cât şi profesorul său Octavian Dumitraşcu au primit din partea autorităţilor publice, câte o tabletă cadou, pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şcolare de anul acesta. Mai mult decât atât la colegiul naţional Dinicu Golescu există un laborator de informatică care de curând a fost dotat cu calculatoare performante.

Ultimele Știri

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal?

Se închide Poșta din centrul Câmpulungului. Ce se va întâmpla cu serviciile acestui oficiu poștal? Din 2018, încoace angajații...

Alte știri din aceeași categorie