13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Cum alegi cele mai bune ouă din supermarketurile din România. Trebuie să fii foarte atent

Alte Știri

Cum alegi cele mai bune ouă din supermarketurile din România. Te-ai întrebat vreodată de unde provin ouăle pe care le cumperi de la hipermarketuri precum Lidl, Kaufland sau Penny? Probabil ai observat că ambalajul este la fel în fiecare magazin, așa că de unde îți dai seama de unde provin și pe care să le cumperi?

Trebuie să fii foarte atent. Poți afla mai multe informații despre ouă uitându-te la cifrele ștanțate pe ele:

  • 0 = Găini crescute ecologic,
  • 1 = Găini crescute în aer liber,
  • 2 = Găini crescute în hale,
  • 3 = Găini crescute în baterii îmbunătățite.

Calitatea oului se referă la câțiva parametri care definesc atât calitatea internă, cât și cea externă.

Cum alegi cele mai bune ouă din supermarketurile din România. Trebuie să fii foarte atent

Calitatea internă se concentrează pe consistența albușului, aspectul, forma și rezistența gălbenușului și dimensiunea celulei de aer.

Calitatea internă se referă la proprietățile estetice, funcționale și microbiologice ale albușului și gălbenușului. Un ou proaspăt este format din 58% albuș, 32% gălbenuș și 10% coajă.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Un ou proaspăt are un gălbenuș ferm și rotund. Pe măsură ce oul îmbătrânește, gălbenușul începe să absoarbă apă din albuș și crește în dimensiune. Când acest lucru se întâmplă, se slăbește și mărește învelișul transparent al gălbenușului. 

Gălbenușul începe să prezinte pete și să pară plat. Odată cu depunerea oului, calitatea internă începe să scadă, și cu cât se păstrează oul mai mult timp, cu atât calitatea internă se deteriorează mai mult.

Calitatea externă se concentrează pe textura cojii, aspect și formă. 

Culoarea, textura, integritatea, forma și aspectul exterior determină stocarea externă a ouălor. Coaja fiecărui ou ar trebui să fie curată, netedă și fără crăpături. De asemenea, ar trebui să fie uniforme în dimensiune, formă și culoare.

Poți decide să cumperi ouă de la păsări crescute în libertate sau ouă obișnuite. Alege categoria cea mai potrivită pentru nevoile și preocupările tale. 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie