5.7 C
Campulung Muscel
joi, 29 februarie, 2024

Cum ne vor “cocoșa” taxele și impozitele în anul 2024? Ce jug avem de dus!

Alte Știri

Cum ne vor “cocoșa” taxele și impozitele în anul 2024? Ce jug avem de dus! Anunţ de la Guvern, care îi interesează pe români, în cel mai înalt grad. Cât promite un oficial că vor fi impozitele şi taxele.

“Ne pregătim de un 2024 care vine cu provocări semnificative. Mai ales în contextul în care acest an va fi marcat de mai multe rânduri de alegeri electorale”, atrage atenţia ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Este o perioadă, explică Boloş, “în care stabilitatea politică și economică devin extrem de importante. Iar responsabilitatea noastră, ca oameni de stat, este să gestionăm cu înțelepciune această perioadă. Și să ne asigurăm că nu luăm decizii care să compromită progresul țării, pe termen lung”.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Cum ne vor “cocoșa” taxele și impozitele în anul 2024? Ce jug avem de dus!

El citează din Keynes (John Maynard Keynes, unul dintre cei mai influenţi economişti ai secolului XX) în privința intervenției statului în economie și observă că aceasta “a produs deja o scădere a ritmului de creștere lunară a deficitului bugetar”.

Demnitarul promite “că vom avea în continuare 10% impozit pe venit. 16% impozit pe profit și 19% TVA” și spune că e conștient “de îngrijorările și aspirațiile fiecărui cetățean”.

Urmează însă un an complicat, pentru că dobânzile “vor depăși 30 de miliarde de lei, ceea ce pe viitor va pune presiune și mai mare pe cheltuielile bugetului de stat”.

Mai mult, “riscul cel mai mare pentru fiecare dintre noi: să pierdem investiții de peste 75 de miliarde de euro, din fonduri europene. Pentru noi, primul pas a fost să mergem spre cheltuieli”, spune Marcel Boloş, conform Digi.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie