11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Cum să recunoşti un nativ, în funcţie de zodie

Alte Știri

Cum să recunoşti un nativ, din BERBEC

Berbecul este săritor la nevoie şi de o sinceritate frapantă, chiar dacă el înţelege asta, ca pe ceva absolut normal. Ochii lui inspiră inocenţă pentru că această persoană nu ştie să joace alt rol şi nici nu se oboseşte să pară altfel decât este. Firea impulsivă şi lipsa răbdării apasă prea puternic pentru a mai putea da atenţie detaliilor. Berbecul vrea să ştie exact ce are de făcut, când se va întâmpla, cum va decurge planul dar mai ales cere un Da sau un NU clar, fără echivoc. Respectul de sine primează şi el nu poate fi ştirbit de nimeni şi nimic.

Cum să recunoşti un nativ, din TAUR

Spirit burghez, nativul este profund legat de pământ şi familie. Personalitatea lui se manifestă printr-o încăpăţânare fără margini şi un refuz de a acţiona atunci când i se impune să facă ceva. Nici ameninţările, nici plânsetele, nici orice fel de tactică de manipulare nu-l va determina să se ridice de pe scaun şi să dea atenţie celui care se zbate să-i acapareze atenţia. Este taciturn şi extrem de echilibrat, arareori poate cineva să-l facă să articuleze mai mult de o silabă. Nu înseamnă că Taurul nu evoluează şi nu are o viaţă interioară extrem de prolifică. Tăcerea lui este luată adesea drept înfumurare, deşi în realitate el nu vrea decât linişte. Când însă cei apropiaţi trec testul încrederii şi a judecatei sale perfect realiste şi profund intuitive, se vor bucura de prietenia sa necondiţionată. Taurul nu se grăbeşte să dea sfaturi gratuite pentru că respectă intimitatea celuilalt şi cere să-i fie la rândul lui respectată.În schimb vai de cel care-l jigneşte sau încearcă să ia un obiect din posesia Taurului.

Cum să recunoşti un nativ, din GEMENI

Personalitatea unui Geamăn este la fel de fluidă şi de ameţitoare precum zborul de fluture. Acum apare într-un loc, cercetând totul cu privirea lui curioasă, pentru ca în clipa următoare să zboare în altul, de care se simte atras instantaneu. Este uşor de testat acest tip, deoarece nu suportă stabilitatea, monotonia, tot ceea ce l-ar putea face să prindă rădăcini. Geamănul se află într-o permanentă căutare şi va fi mereu nemulţumit, fie de familie, fie de serviciu, fie de situaţia financiară, fie de orice lucru pe care nu-l găseşte îndeajuns de bun pentru a simţi că a atins ultimul nivel de dezvoltare într-un anumit domeniu. Nu-i place să i se ceară să fie de bază, precum nici el însuşi nu se bazează pe aceeaşi persoană sau situaţie. Un alt test la care poate fi supus Geamănul este cel al inteligenţei. Un nativ în Gemeni va face faţă cu succes oricărei dezbateri, necontând tema aleasă. Pentru că este un tip intelectual deţine o vastă cultură, cu un vocabular variat, mergând de la neologisme sau cuvinte de uz ştiinţific la argou. Cunoaşte mai multe limbi străine şi se exprimă bine şi în scris. Se simte în largul lui comunicând cu oameni pe care îi consideră de acelaşi nivel, având nevoie să fie în centrul atenţiei şi să strălucească.

Cum să recunoşti un nativ, din RAC

De cele mai multe ori Racul preferă să se închidă în el şi să dispară pentru totdeauna, astfel încât este posibil ca cel care i-a greşit să nu mai poată niciodată să şi-l apropie. Este de asemenea posibil ca observaţia să-i provoace plânsul, din cauza hiperemotivităţii, deşi poate părea că exagerează. Să nu uităm că are predispoziţie spre stări de melancolie şi chiar poate face depresii adânci dacă primeşte o lovitură puternică. Racul sensibil se retrage din faţa suferinţei vieţii pentru că-l îngrozeşte orice nenorocire, aşadar nu se va uita flămând de senzaţii noi la ştiri despre accidente, moarte, boli, cutremure şi alte lucruri care-i fac rău numai când se gândeşte la ele.  Comportamentul simplu şi natural inspiră umanitatea tipului.

Cum să recunoşti un nativ, din LEU

Nativii acestei zodii aparent sunt nişte fiinţe extrem de mândre şi puternice. După ce ajungi să îi cunoşti mai bine, constaţi cât sunt de fricoşi în faţa marilor evenimente ale vieţii. De obicei aceşti nativi sunt implicaţi pe o scară socială ridicată, luptă pentru un loc de muncă situat pe poziţii înalte, spre o familie frumoasă şi recunoscută în mediul său, spre o situaţie financiară destul de bună care să îi ofere confort spre bătrâneţe dar şi recunoaşterea unei munci asidue de-a lungul vieţii. Leii sunt persoane sensibile care înţeleg persoanele din jurul lor.

Cum să recunoşti un nativ, din FECIOARĂ

Nativii din această zodie sunt uşor de recunoscut deoarece sunt nişte fiinţe analitice şi extrem de critice. Foarte sensibile Fecioarele atunci când sunt prinse cu uşa încep să jignească şi să reproşeze amintirile care le-au marcat vis-a-vis de persoanele respective. Sunt nativi cărora le place foarte mult să studieze chiar dacă aparent par extrem de superficiale. Le place să vorbească mult, să critice mult şi să condiţioneze persoanele din jurul lor. În schimb sunt persoane care de cele mai multe ori se arată zgârcite când cineva le cere ajutorul, dar extrem de afectate de problemele celor din jurul lor.

Cum să recunoşti un nativ, din BALANŢĂ

Nota dominantă a zodiei Balanţă o reprezintă poziţia pe care se situează nativul, pe cele două talere. Firi nehotărâte, Balanţelor le este extrem de greu să ia o decizie definitivă, care să le mulţumească pe deplin. Când trebuie să aleagă între două lucruri la fel de importante, decizia se transformă într-o adevărată luptă interioară. Să nu vă treacă prin cap să le faceţi observaţie că nu ştiu ce vor, dacă vreţi să evitaţi dezlănţuirea unui potop de ameninţări şi jigniri. Pentru cel născut în Balanţă părerea celor din jur este extrem de importantă, vrea să placă şi suferă sincer când nu se simte simpatizat sau admirat fie pentru calităţile fizice, fie pentru intelect. De o inteligenţă incontestabilă, Balanţa se exprimă foarte bine în scris şi oral şi iubeşte lectura şi arta în general, pentru că în ele găseşte idei în armonie cu sufletul său. O altă calitate importantă este talentul de a lucra în echipă şi aptitudinile de mediere, sărind în ajutorul celor care au un conflict. Se vrea corect şi nu face rău semenilor pentru propria plăcere.

Cum să recunoşti un nativ, din SCORPION

Atunci când întrebaţi pe cineva ce zodie este şi vi se răspunde “Scorpion” vă gânditi instinctiv la ceva primejdios. Prima reacţie este de autoapărare din cauza faimei acestor nativi. Îşi vrăjeşte partenerul, îl subjugă, provoacă scene pasionale de la plânsete şi ţipete până la extazul contopirii fizice şi spirituale. Are o mare stăpânire de sine şi nici măcar o jignire cruntă nu-l va face să clipească. Aşadar nu încercaţi să intimidaţi un Scorpion prin puterea voastră, pentru că s-ar putea să aveţi parte de surprize neplăcute. Ştie să dea sfaturi folositoare prietenilor şi îi ajută când i se cere ajutorul. Deşi latura fiziologică joacă un rol important în viaţa lui, Scorpionul va fi interesat şi de dezvoltarea intelectului. Este un tip inteligent şi judecă oamenii corect, dintr-o singură privire. Unul dintre pericolele cele mai mari constă în spiritul său răzbunător. Este sincer şi rezervat, nu vorbeşte mult dacă nu consideră necesar şi când i se cere părerea, poţi fi sigur că-ţi va spune exact ce gândeşte.

Cum să recunoşti un nativ, din SĂGETĂTOR

De o veselie molipsitoare, nativul priveşte viaţa optimist şi debordează de energie. Vrea să călătorească mult, să vadă locuri cât mai diversificate, pentru a-şi potoli setea de noutate şi pentru a acumula informaţii noi. Oricum ar fi, săgeata centaurului ţinteşte către un semn numai de el ştiut, poate călătoria spre sine, poate atingerea ordinii universale. Pentru ca săgeata să funcţioneze, Săgetătorul simte nevoia unui ideal interior, a unei certitudini care să-l conducă. Refuză să rămână legat de familie, de care este ataşat, dar pe care nu o lasă niciodată să intervină în viaţa lui sau să-i lezeze libertatea de mişcare. Optimist, ajută pe cei neajutoraţi, ia apărarea celor neîndreptăţiţi, porneşte în misiuni mai mult sau mai puţin utopice. Săgetătorii sunt sinceri şi onesti şi cer la rândul lor să nu fie minţiţi.

Cum să recunoşti un nativ, din CAPRICORN

Semnul Capricornului este cel al ascensiunii anevoioase dar încununate de succes spre idealul de viaţă al nativului. Dacă un reprezentant al acestei zodii ar participa la carnavalul de la Rio, ar sta pe margine, însoţit de întreaga familie şi bucurându-se în tăcere de muzică şi culoare. Însă nu s-ar da în spectacol niciodată, având oroare de expunerea de orice fel. De aceea trece neobservat de multe ori. Dacă mergeţi la o petrecere şi dansaţi cu oarecare libertate în mişcări, s-ar putea să simţiţi în spate o privire mustrătoare. Ce contează că sunteţi în discotecă, la bal sau la o nuntă? Simplul fapt că vă lăsaţi în voia muzicii şi vă expuneţi corpul i se va părea un comportament exagerat. Când vorbeşte o face pentru că are ceva important de spus, ba chiar poate fi vorba despre o problemă gravă. Ar fi o idee proastă să te faci ca nu înţelegi şi să-i răspunzi printr-o glumă când el a venit să discute cu tine despre economiile pentru şcoala copiilor. Vrea să fie luat în serios, pentru că şi el tot serios vorbeşte şi un subiect atât de arzător precum banii, nu poate să fie luat în râs. Capricornul nu se va amuza prea mult nici la bancurile prietenilor, poate nici nu le va înţelege, are alte preocupări în minte şi distracţia asta i se pare inutilă. Simte nevoia de siguranţă şi o caută toată viaţa, căci numai ea îi asigură liniştea sufletească. Are o teamă permanentă în suflet de ceva nedefinit şi îşi face griji pentru ce i-ar putea împiedica planurile. Avântul caprei de munte către vârf se face cu dificultate, însă nimeni nu dă dovadă de mai multă rezistenţă decât nativii în Capricorn. Odată cu înaintarea în vârstă perspectivele bătrâneţii îi tulbură, astfel încât fac tot posibilul pentru a-şi asigura un trai lipsit de griji. Şi în dragoste au mare nevoie de stabilitate, astfel încât s-ar putea să se căsătorească mai târziu, după o adâncă chibzuinţă, persoana aleasă văzându-se nevoită să îi certifice încrederea de nenumărate ori. Capricornii sunt părinţi buni, îşi iubesc copiii enorm şi îi sprijină, simţind intuitiv când aceştia au nevoie de ei. Sunt persoane mai degrabă tradiţionaliste, legate de familie, de străbuni şi de conservatorism, însă când în calea lor ascensivă se văd nevoiţi să accepte noul, se adaptează, pentru ca nimeni şi nimic nu are voie să-i abată cu vreun centimentru de la drumul lor.

Cum să recunoşti un nativ, din VĂRSĂTOR

Vărsătorul este personajul bizar al zodiacului. Bizar prin originalitate, excentrism, spontaneitate, extreme. Este ca şi cum s-ar dărui întregii lumi şi nimănui. Umanist convins, speră ca într-o zi lumea să se ia de mână şi să formeze un cerc pe întreg globul. Crede cu tărie că barierele lingvistice, politice, religioase, culturale şi de altă natură nu au cum să împiedice uniunea dintre oameni. Este posibil ca într-o discuţie cu o simplă cunoştinţă, Vărsătorul cel analitic să-i trântească acesteia o replică de genul „Sub carapacea ta stă un tip vulnerabil” lovind astfel în intimitatea celui studiat, care brusc se va simţi gol în faţa spiritului pătrunzător al nativului. Nu ţine cont de neobişnuitul afirmaţiei sale în faţa unui om de care nu este apropiat. Obişnuinţa instinctivă de a analiza oamenii îl face să intuiască uneori în ei cele mai intime gânduri sau nevoi şi va profita de prima situaţie pentru a le comunica. Se pune uşor în pielea altuia, chiar dacă pentru scurt timp. Însă nu judecă şi nu încearcă să impună niciodată propriile convingeri, pentru că se gândeşte imediat la reversul medaliei şi gândul privării de libertate, îi produce repulsie spontană. Are momente de izolare fără a da nici o explicaţie, însă oricine care are un prieten Vărsător ştie că acesta va reaparea mai devreme sau mai târziu. De aceea nativii fac primii pasul spre împăcare într-un conflict şi nici nu le trece prin cap că s-ar putea umili. Vărsătorul trăieşte involuntar în viitor şi se simte atras de tot ce înseamnă nou.

Cum să recunoşti un nativ, din PEŞTI

Zodia Peştilor reprezintă rotaţia completă a hărţii stelare, gradul ultim de evoluţie, moartea şi eternitatea totodată. Multe dintre caracteristicile zodiei se repetă aidoma ca cele ale celorlalte semne. Ei pot trage învăţămintele de viaţă ca la Fecioară, simt pofta nebună de viaţă ca cea a Leului, sau au sentimentul datoriei ca la Fecioară. Acumulând toată experienţa umană şi atingând pragul ultim de experienţe, Peştii trec către lumea de dincolo, spre eternitate. De aceea se spune despre ei ca deţin înţelepciunea vechilor magi, înţelegerea faţă de tot ce este uman şi mai ales compasiunea. Peştii sunt buni ascultători şi confesori, spiritul umanist la un nativ poate da dovada de mari gesturi, chiar de sacrificare a propriilor interese. Peştele are o viaţă interioară intensă, în care imaginaţia creează o nouă lume şi în care se retrage când vrea să scape de contingent. Sunt persoane misterioase, o permanenţă enigmă chiar şi pentru cei apropiaţi. Dacă aţi apelat vreodată la un prieten într-un moment de disperare şi a ascultat fără să clipească, fără să judece, să condamne sau să vă spună exact ce trebuie să faceţi, probabil că este în zodia Peştilor. Extrem de inteligenţi, Peştii iubesc muzica şi toate celelalte arte. Pot susţine o conversaţie fascinând cu felul de a se exprima dar mai ales pot da replici nuanţate, usturătoare uneori, care pun în dificultate interlocutorul. Însă gestul lor nu se naşte dintr-o răutate gratuită, nici din simpla plăcere de a-şi dovedi calităţile comunicaţionale, ci trasmite un mesaj ascuns, cu greu descifrabil. Sunt atraşi de latura metafizică a vieţii, mai degrabă decât de cea materială. Banii sunt doar un mijloc, dar nu se lăsa subjugaţi lor. Nivelul spiritual la care îşi ţes existenţa este intim şi greu de cunoscut de ceilalţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie