26.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Locuitorii din Pârvu Roşu au participat cu toţii, la Maslul Sătesc

Alte Știri

Sărbătoarea Sfintelor Paşti, reprezintă pentru locuitorii din satul Pârvu Roşu, oraşul Costeşti, un bun prilej de a-şi manifesta credinţa, strâns legată de tradiţiile păstrate din moşi-strămoşi.

Maslu Sătesc cu şapte preoţi

Oamenii din Pârvu Roşu se pregătesc într-un mod cu totul aparte în Postul Paştelui. Au participat cu toţii, miercuri, 19 martie a.c, la biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, când un sobor de preoţi au oficiat Maslul Sătesc, un obicei păstrat peste ani. De la eveniment nu a lipsit primarul Ion Baicea, cel care poate fi considerat ctitorul principal al acestui locaş de cult.

Mai curaţi, mai luminaţi

Tradiţia religioasă spune că toţi cei care participă la Maslu Sătesc organizat de biserici în Postul Paştelui au parte de sănătate în acest an, belşug în case şi în agricultură deoarece majoritatea merg la biserică cu seminţe, pe care apoi le pun în pământ, pentru un rod bun. Participarea locuitorilor satului Pârvu Roşu, la biserica preotului paroh, Emil Constantinescu i-a făcut pe credincioşi mult mai curaţi, în faţa postului şi le-a luminat drumul pe care îl vor urma către Săptămâna Luminată.

Biserica veche de 200 de ani

Biserica de la Pârvu Roşu ce poartă hramul ,,Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”, a fost construită cu 200 de ani, în urmă. Cu sprijinul Î.P.S Calinic, la data de 15 august 2013, biserica a fost resfinţită, după ce a fost reabilitată pe construcţia veche. În această biserică există icoane vechi de 200 de ani, cu puteri miraculoase, iar pe la rama vechii turle s-au găsit texte în limba slavă, fapt ce atestă vechimea locaşului de cult. La reabilitarea acestui locaş de cult au ajutat enoriaşii bisericii, Î.P.S Calinic care permanent a supravegheat bunul mers al lucrărilor, oameni de afaceri din Câmpulung şi Piteşti, primari, bucureşteni e.t.c.

 

 

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie