13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Două sancțiuni, în valoare totală de 10.000 de lei pentru că a furat material lemnos

Alte Știri

În perioada 27 ianuarie – 2 februarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au fost depistate 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 60 de ani, care au deținut, tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 51.500 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 25 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

În ziua de 29 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat în fondul forestier un bărbat de 61 de ani, din Cetaţeni, care transporta cu un atelaj cantitatea de aproximativ 1,5 mc de material lemnos.

După depistare, cel în cauză a refuzat transportul materialului lemnos la locul indicat de polițiști, fapt pentru care, la încheierea verificărilor, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu două sancțiuni, în valoare totală de 10.000 de lei. Totodată, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

De asemenea, cu ocazia depistării, cei patru bărbaţi care îl însoţeau pe bărbatul în cauză, cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani, au provocat scandal, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991R, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei. 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie