6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

Editura Diana prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016

Alte Știri

În perioada 1-5 iunie 2016, la București, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc pe 1 iunie, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au participat Excelența Sa Tamar Samash, ambasadoarea statului Israel, Sergiu Nistor, consilierul prezidențial pentru Cultură, Corina Șuteu, ministrul Culturii, Adrian Curaj, ministrul Educației, Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, și Igor Șarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alături de Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Bookfest 2016 s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, iar invitatul de onoare din acest an a fost Israelul. Dat fiind faptul că Sărbătoarea de 1 Iunie (Ziua Internațională a Copilului) a coincis cu prima zi de Bookfest, toate evementele dedicate copiilor au fost reunite în cadrul programului Bookfest Junior. Editurile participante au organizat diverse acțiuni speciale, de la lansări de carte și întâlniri cu autorii, la ateliere de desenat și de teatru. Vizitatorii standurilor expoziționale au fost de asemenea așteptați cu reduceri la cărțile pentru copii și adolescenți și cu tot felul de premii surpriză. Printre editurile susținătoare ale programului Bookfest Junior s-a numărat și Editura Diana din Pitești.

Prezentă pe întreaga durată a Bookfest-ului, Editura Diana a oferit publicului prezent o paletă bogată de cărți pentru copii și părinți. Printre titlurile de carte lansate de Editura Diana în cadrul acestui târg, s-au aflat: „Civilizația dacă” (autor Nina Ulmeanu) – 3 iunie, ora 16.00; „Cum învață copii” (volumele 1 și 2, autor Linda Pound) – 4 iunie, ora 11.00; „Puss in Boots” („Motanul încălțat”) și „Little Red Riding Hood” („Scufița Roșie”) – autor Steluța Istrătescu (5 iunie, ora 11.00).

Pe lângă lansările de carte, cei care au vizitat standul Editurii Diana au avut parte și de cadouri, aceștia primind, la fiecare achiziție de carte, premii pentru copii, constând în cărți, diplome și jucării. În plus, pe 1 Iunie, Editura Diana a oferit publicului prezent și un moment artistic, reprezentat de punerea în scenă, prin intermediul teatrului de păpuși cu siluete, a poveștii „Scufița Roșie”.

        Sabina Diacenco, redactor Editura Diana

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie