Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare
Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare

Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare

Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare, din care 5 masculi și 6 femele. Aceasta crește încet-încet și frumos. Au fost aduși zimbrii din Suedia, Marea Britanie, Germania în zona comunei argeşene Lereşti.

În 2020, în perioada noiembrie-decembrie, în zona lacului Pecineagu şi în zona Lereşti, ambele din Argeş, au mai fost aduşi zimbrii. Ultimul transport de zimbrii s-a făcut săptămâna trecută atunci când au fost aduși 4. Acum aceștia sunt în carantină pentru 10 zile.

Pe toată perioada aceasta, rangerii FCC îi monitorizează în permanență pentru a se asigura că schimbarea le va prii, iar Munții Făgăraș vor deveni curând o casă și pentru ei.

La fel ca anul trecut, zimbrii sunt găzduiţi în primele săptămâni într-o zonă de carantină unde vor fi sub supraveghere veterinară, conform cerinţelor legislaţiei în vigoare. Ulterior, zimbrii vor fi eliberaţi într-o zonă mai mare de aclimatizare.

În momentul de față, Munții Făgăraș găzduiesc în total 24 de zimbri: în liberate, în zonele de carantină și de aclimatizare.

About The Author

Related posts