14 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Haideți să facem un exercițiu de colectare maculatură pentru a deveni o comunitate comercială! VIDEO

Alte Știri

Prin serviciul de colectare maculatură salvăm în primul rând pădurea și implicit mediul înconjurător, obținând astfel beneficii pentru toată populația.

A arunca hârtia la gunoi înseamnă poluare, exploatarea pădurilor și cheltuieli suplimentare cu producerea hârtiei. Cu ajutorul tehnologiei actuale, hârtia poate fi reciclată de până la patru ori (maxim), rezultând astfel reducerea cantității de deșeuri ce urmează a fi prelucrată ulterior.

20.000 de caiete format A4 au fost folosite pentru a forma cu ele un Logo-mozaic, pe Stadionul municipal din Câmpulung, și apoi acestea s-au  îndreptat către Vrancart spre reciclare, singura firmă cu capital românesc din țară.

După alcătuirea mozaicului, pe Stadionul Clubului Sportiv Muscelul, toate caietele au fost încredințate spre pentru redirecționare către o reciclare eficientă. 

Directorul A.D.I. SERVSAL Argeş, Gabriel Moiceanu a participat la acţiunea tinerilor voluntari din Muscel.

„Suntem alături de acest eveniment şi suntem parteneri în acest eveniment, dar mulţumirile vreau să le aduc organizatorilor. Vreau să-i multumesc lui Carmen Bârloiu, vreau să le mulţumesc copiilor şi voluntarilor implicaţi în acest proiect.

Pe noi ne interesează şi o să susţinem de fiecare dată proiectele care au legătură cu mediul, proiectele care sunt prietenoase cu mediul, iar ceea ce se întâmplă aici, este un exemplu. Ne interesează că sunt implicaţi copiii, ne interesează că, deşi este vorba despre doborârea unui record mondial, totuşi folosim materiale reciclabile şi este un exemplu pentru ceea ce ne dorim noi, pentru resurse, pentru că trebuie să fim atenţi la acest domeniu să reutilizăm, să reciclăm, să ne îndreptăm către o economie circulară, şi nu întâmplător, am adus alături de noi un partener, unul dintre cei mai mari reciclatori şi procesatori de hârtie şi carton din România, sunt producători românişi trebuie să învăţăm acest lucru, sa ne comportăm ca o comunitate comercială.

Mai departe, toate proiectele în această direcţie o sa le extindem la nivel judeţean şi de ce nu la nivelul ţării pentru ca avem proiecte şi exemple de bună practică, pe care le-am exportat şi în alte judeţe, dar şi noi preluăm, evident, de la colegii noştri din ţară.

Ne interesează ca până la sfârşitul anului, să mai punctăm chiar dacă nu vorbim de doborârea vreunui record, să facem acest exerciţiu de colectare de maculatură, cărţi, caiete prin intermediul şcolilor, aşa salvăm tot ceea ce înseamnă capitolul maculatură, pentru că altfel vom pierde această resursă, ea se pierde în instalaţiile de sortare mecanică pe care le avem la dispoziţie.

Sperăm sa găsim disponibilitate şi în celelalte zone, Curtea de Argeş, Costeşti, să găsim oameni interesaţi iar copiii, aceşti voluntari, energia lor, să o folosim în această direcţie, să creeăm exemple în societate, să învăţăm de la ei şi bineînţeles, totul depinde de felul în care ne organizăm, de responsabilitatea noastră civică şi astfel putem să schimbăm lucruri care aparent nu par importante, dar noi credem că sunt foarte importante şi sunt foarte importante pentru viitorul lor, pentru ceea ce lăsăm în urmă”, a precizat directorul A.D.I. SERVSAL Argeş, Gabriel Moiceanu.

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie