11.1 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

În scurt timp, la Universitatea din Piteşti cataloagele se vor completa online!

Alte Știri

Universitatea din Piteşti intenţionează să introducă un sistem electronic integrat al informaţiei. Această aplicaţie ar facilita modalitatea de comunicare între aplicanţii la admitere şi universitate, între studenţi şi cadre didactice, între student şi secretariate sau birourile administrative. Astfel, înscrierile aplicanţilor se vor putea face online, activităţile secretariatelor ar fi simplificate, fluxul informaţional reducând timpii de lucru. Cadrele didactice vor putea interacţiona cu studentul online, el putând accesa materiale de studiu, informaţii privind activităţile didactice, anunţuri de ultimă oră. De asemenea, cataloagele se vor putea completa online, putând fi vizualizate şi de la secretariat. Studentul, după autentificare într-o arie destinată informării studentului are posibilitatea accesării temelor de casă, a testelor, materialelor, diferite comunicări, accesarea orarului, a catalogului de note, a rapoartelor de restanţe, a situaţiei taxelor şi plata acestora online. Beneficiile acestei aplicaţii se îndreaptă spre o comunicare mai fluidă între aplicanţi şi instituţie, între studenţi şi cadre didactice, între structurile administrative ale universităţii.Totodată, această aplicaţie facilitează reducerea cheltuielilor cu materialele consumabile, deci reducerea unor costuri, reducerea timpilor de lucrucru sau erorilor în prelucrarea datelor.    

Se pun bazele unei reţele integrate de firme

În perioada martie- octombrie 2015, în cadrul Incubatorului Tehnologic şi de Afaceri (ITA-UPIT), din cadrul Institutului de Cercetare (ICUPit) al Universităţii din Piteşti se va derula proiectul “REŢEA INTEGRATĂ DE FIRME”.

În acest sens studenţii vor beneficia de la programele de studii de licenţă şi master, din cadrul Universităţii din Piteşti, unui cadru adecvat care să le permită să dobândească competenţe antreprenoriale, să dezvolte produse inovative, să se integreze într-o echipă de lucru, să vină în contact cu mediul industrial şi cel socio-economic, să le stimuleze creativitatea şi să le dezvolte capacitatea de comunicare, crescându-le astfel şansele pe piaţa muncii sau în mediul de afaceri. Se mai doreşte sensibilizarea mediului de afaceri în vederea implicării agenţilor economici cât mai profund în activităţile incubatorului, prin acţiuni de mentorat, workshop-uri, etc. În interiorul incubatorului de afaceri se vor constitui echipe multidisciplinare de cadre didactice şi studenţi care să ofere consultanţă partenerilor din mediul economic, să acceseze diverse programe de finanţare prin depunerea de proiecte, să dezvolte relaţiile cu mediul universitar şi economic, etc. Recrutarea studenţilor pentru stagiul pentru stagiul în Reţeaua Integrată de Firme se va face prin înregistrarea la adresa itaupitesti@gmail.com , prin transmiterea CV-ului şi a unei scrisori de intenţie.

La data de 13 martie, Biblioteca Universităţii din Piteşti în colaborarea cu Europe Direct Argeş şi EU Careers organizează la Sediul Central, Corp I, etaj II, str. Târgu din Vale, nr.1, seminarul de informare cu privire la stagiile de practică existente în instituţii comunitare şi procesul de selecţie pentru funcţionarii permanenţi.

Invitatul de onoare este Teodora Pătrăuceanu, EU Careers, Ambassador pentru România. Sâmbătă, 14 martie 2015, în cadrul Facultăţii de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare se va desfăşura Concursul judeţean ,,CUNOAŞTEREA INOVĂRII SAU INOVAREA CUNOAŞTERII’’. La această sesiune vor participa elevi de la liceele judeţului Argeş şi Palatul Copiilor din Piteşti, cât şi reprezentanţi al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, Centrul de Electronică Tehnologică şi Tehnici de Interconectare şi Asociaţia pentru Promovarea Tehnologiei Electronice. Mai multe amănunte despre proiectele Universităţii Piteşti, ce vor avea loc în perioada imediată, aflaţi de la rectorul Ionel Didea, din materialul video ataşat.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie