18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Alte Știri

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat. De-a lungul timpului, majoritatea românilor care au lucrat peste 35 de ani cu carte de muncă s-au întrebat cât vor primi pensie de la stat.

Ei bine, aceștia nu mai trăiesc să încaseze toți banii opriți de stat pentru pensii. Iar după ce se pensionează primesc o sumă mică din contribuția achitată de ei.

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Un român care a cotizat la sistemul public de pensii vreme de 35 de ani primește, după retragerea din activitate, mai puțin de jumătate din suma cotizată.

Angajații contribuie cu 20% din salariu la sistemul de pensii de stat, iar perioada maximă de cotizare este de 35 de ani. Pe de altă parte, pensia obișnuită este de 50% din venitul lunar.

Economistul Adrian Codîrlașu a anunțat că, în medie, românii primesc pensie doar 12 ani. Asta după ce se retrag de la locul de muncă.

Acest lucru indică faptul că nu apucă să primească înapoi din partea statului, sub formă de pensie, toți banii cotizați.  Fiecare român cotizează la pensie 21,25% din venitul lunar.

Spre exemplu, dintr-un salariu minim pe economie de 3.000 de lei brut se duc la sistemul public de pensii 595 de lei în fiecare lună, iar după 35 de ani de activitate, dacă venitul rămâne același, un român ar primi o pensie de circa 1.260 de lei. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie