IUBESC Câmpulungul, dar EL, pe mine? Astăzi este despre Ioana Popescu o pasionată de dulciuri fără zahăr
IUBESC Câmpulungul, dar EL, pe mine? Astăzi este despre Ioana Popescu o pasionată de dulciuri fără zahăr

IUBESC Câmpulungul, dar EL, pe mine? Astăzi este despre Ioana Popescu o pasionată de dulciuri fără zahăr

Prin prisma meseriei de jurnalist și în alte ocazii, am întâlnit în ultima perioadă mulți câmpulungeni și nu numai, ce au ales să revină în orașul natal iar în cazul celei de-a doua variantă au ales să locuiască în orașul de la poalele Mateiașului, pentru a-și crește copiii, în liniște și pace interioară. Într-un cuvânt pentru ei aceste meleaguri muscelene sunt ACASĂ.

De aceea am decis să lansez, astăzi, acest proiect – IUBESC Câmpulungul, dar EL, pe mine? – de Valentine’s Day deoarece iubirea este la putere. Bine, o să gândiți că este o zi pentru îndrăgostiți, dar pentru mine iubirea este necondiționată, adică este tot timpul, astăzi ideal ar fi să privim totul numai în roz.

Cum lumea este mare și mică în același timp, poți să încapi în ea, sau să te strângă, să te apese, să te doară și în final să te piardă, iar abia atunci vei observa că nu faci parte din ea, câmpulungenii și nu numai, se zbat în această lume, dar își păstrează credința că la orizont este ceva nou și pozitiv, dar încă nu se vede.

Lumea noastră, lumea lor, lumea nimănui dar ei au ales Lumea LUI, lumea Câmpulungului, pentru că îl IUBESC pe El. Au început să dăruiască cu generozitate fără a se mai gândi la pierdere și sacrificiu. Au început să dăruiască din inimă pentru ca așteptarea să ia sfârșit iar acest oraș să înflorească, să ajungă acolo unde îi este locul pe harta României.

Deschidem acest proiect cu Ioana Popescu o tânără în atât pozitiv, de te fascinează de la prima vedere.

,,Sunt Ioana cred cu tărie în destin, într-o rânduială a lucrurilor, în puterea universului, în vindecare, în bunătate, în iubire și în armonie cu tot ce ne înconjoară”, se prezintă pe blogul ei www.ioana-popescu.ro.

Ne-am întâlnit la Convivial la Atelierul “Dulce…fără zahăr”. O lume pe cât de dulce, pe atât de sănătoasă și plină de culori. O lume în care legumele se transformă în bomboane, nucile în prăjituri și torturi și joaca în bucătărie se transformă în multe zâmbete.

Ioana Popescu, specialist în deserturi vegane și torturi fără zahăr rafinat, fără coacere, 100% naturale i-a învățat pe cei prezenți copii și mămici două rețete cum ar fi negrese inimioare și bomboane cu morcov. După ce și-a terminat munca la atelier, am stat de vorbă ceva timp cu Ioana Popescu. Mi-a povestit că a plecat acum 6 ani din Câmpulung iar în contextul actual a revenit acasă din București. Vrea să rămână și cu multă bucurie pe chip ne-a destăinuit faptul că are multe proiecte pe care dorea să le pună în practică în Capitală dar o va face cu toată dragostea în Câmpulung, pentru că îl iubeșteeeee.

#Ce întâlnire ați avut astăzi, sâmbătă, 13 februarie, la Convivial?

  • A fost un atelier în care am pregătit câteva deserturi fără zahăr, fără coacere, pentru copii. Cu asta mă ocup este o pasiune care mi-a fost și job. Mi-am dat seama că în Câmpulung nu avem activități de acest gen și m-am gândit că este o inițiativă foarte interesantă și privită bine de părinții care au copii și care încearcă să găsească preparate mai sănătoase.

#Aveți proiecte pentru Câmpulung, doriți să le implementați aici?

  • Am plecat din Câmpulung, acum 6 ani și am revenit anul acesta în contextul actual. Acum lucrez online, a fost cea mai bună alegere să mă întorc la Câmpulung și încet, încet îmi materializez aici câteva idei pe care le aveam pentru București și aș vrea să le pun în practică pentru orașul meu natal. Am de gând să rămân în Câmpulung, sincer cred că sunt foarte mulți tineri care au idei și inițiative foarte interesante și doresc să le pună în aplicare acolo unde sunt siguri că o să le iasă. Activitatea aceasta cu alimentație sănătoasă, deserturile rovegane, ateliere de acest gen în București se fac des, aici e nou, lumea reacționează bine avem motive să ne întoarcem acasă, este mai multă liniște, este mai aproape de munte.

#M-am uitat pe site-ul dumneavoastră sunt foarte multe rețete, le-ați experimentat pe toate?

  • Rețetele sunt proprii, sunt readaptate, nu mai e nimeni unic pentru că originile sunt de când lumea și pământul.

Sănătatea nu înseamnă o alimentație anume, niște ritualuri, sănătatea este un echilibru între minte, trup și suflet, contează ce gândim și ce scoatem pe gură, ce energie emanăm, nu pledez pentru o mâncare anume, cine ar putea refuza o felie de tort la o nuntă. Este vorba de echilibru dar și cum introducem micile plăceri pe care le avem într-un mare întreg.

#Dumneavoastră ați renunțat la dulciurile din comerț? Care este diferența dintre o prăjitură de la o cofetărie și cele vegane, fără zahăr?

Tranziția a fost făcută la o vârstă foarte înaintată, la 18 ani intenția este să informăm părinții că există și varianta asta pentru copiii lor. Nu este greșit să îi dăm copilului un dulce din comerț atât timp cât o facem rar și copilul în rest mănâncă ok. Nu zahărul este o problemă la dulciurile din comerț, ci procesarea, conservanții, coloranții. Un dulce pe care îl faci împreună cu copilul și îl mai și mănâncă este o alternativă mult mai bună. Atena Jilavu

About The Author

Related posts