Județul Argeș are un buget de 83 de milioane de euro
Județul Argeș are un buget de 83 de milioane de euro

Județul Argeș are un buget de 83 de milioane de euro

La Consiliul Județean Argeș, a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Ion Mînzînă. Tema discuțiilor a reprezentat-o bugetul Județului Argeș pentru anul 2021.

Bugetul Județului Argeș a fost urcat pe site-ul instituției publice și a intrat în cadrul unor dezbateri.

Potrivit președintelui, Ion Mînzînă cheltuielile de funcționare au scăzut și au crescut cele de funcționare. Președintele Mînzînă este de părere că angajații nu au salarii foarte mari, dar cei din mediul privat sunt remunerați foarte prost.

,,Județul Argeș are un buget de 83 de milioane de euro, fondurile europene care au ajuns în Argeș înseamnă 78 de milioane de euro, și sunt în derulare până la finele anului viitor. Au fost reduse cheltuielile de funcționare. Salarizarea se face conform legii tot timpul. România este situată pe locul 9 la ceea ce înseamnă productivitate, și ca nivel de salarizare este penultima în U.E. Principala obligație a unui Consiliu Județean este funcționarea instituțiilor subordonate. Sperăm ca Guvernul să își respecte obligațiile prin lege pentru a aloca până la 90% din totalul sumelor. Dacă facem un raport și vedem că anul trecut ne-au alocat doar 45% din sumele alocate DGASPC-ului vedem de unde apare această diferență. Pentru secțiunea de dezvoltare obligația Consiliului Județean Argeș este de a găsi resursele pentru cofinanțări la proiecte. Este foarte greu să gândim că instituția are resursele necesare pentru investiții foarte mari”, a declarat președintele Ion Mînzînă.

About The Author

Related posts