11.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

La Rucăr, Petre Roman şi Regele Mihai au devenit prăjituri de lux

Alte Știri

La Rucăr, Petre Roman şi Regele Mihai au devenit prăjituri de lux. Inventată în urmă cu mulți ani, de un cofetar din Rucăr, pe vremea când era prim-ministru Petre Roman. Asta pentru că la acea vreme era vedetă printre rucărence, deoarece devenise un apropiat al zonei. Petre Roman aflându-se într-o relaţie deosebită cu fostul primar Dumitri Ghica, zis Flocea. Și uite așa, prăjitura cu multă nucă şi foaie de bezea a făcut ocolul ţării.

CITEȘTE ȘI. Unde găsești Cofetăria care te răsfață cu prăjituri având gustul autentic din copilărie, preparate după rețete tradiționale românești

Acum, în preajma Sărbătorilor Pascale, prăjitura Petre Roman produsă la un laborator din Rucăr unde cofetarul inventator îşi practică meseria înregistrează comenzi de sute de kilograme.

”Am auzit prima oară de prăjitura Petre Roman. Când am fost la Rucăr, special să o iau, am rămas uimită. Inițial am zis că sunt doar invenții. Era o chestie interesantă. O făcuseră pentru că Petre Roman a fost pe la ei prin zonă, sau așa ceva.

Perioada e aceea când Roman era premier sau imediat după, deci de ani buni. Am luat să le duc și la cei de la birou. A rămas de atunci o glumă printre noi, că l-ai halit pe Roman, era dulce dragul de el…

Am aflat apoi că mai au și prăjitura Regele Mihai. Zic, hai că pe asta nu o mai cred. Era și prăjitura regală. Inventivi rucărenii ăștia. Știu să-și facă reclamă”, spune o musceleancă.

CITEȘTE ȘI. Locurile foarte aproape de Câmpulung, unde se vând pe bandă rulantă cei mai demențiali cozonaci de casă

La Rucăr, Petre Roman şi Regele Mihai au devenit prăjituri de lux

O altă delicatesă la modă la capitolul dulciuri la laboratorul din Rucăr se numeşte Regele Mihai. Această prăjitură i-a luat locul prăjiturii Petre Roman, însă după declaraţiile rucărencelor acestea nu vor petrece fără să aibă pe mese prăjitura Petre Roman.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie