35.2 C
Campulung Muscel
marți, 16 iulie, 2024

Liderul din Muscel, îi atenţionează pe romi, să nu facă o isterie pentru daunele Holocaustului!

Alte Știri

Preşedintele Partidei Romilor ,,Pro Europa”, din zona Muscel, Marian Neagoe face un apel către romi să nu facă o isterie generală, pe baza banilor încasaţi de la statul german, ce se dau supravieţuitorilor Holocastului. La ora actuală în România, există mai puţin de 200 de supravieţuitori ai lagărelor naziste, iar romii vor bani şi pentru urmaşii victimelor. Se pare că cei mai mulţi dintre aceştia sunt în zona Muscelului.

La ordinul mareşalului Ion Antonescu, peste 25.000 de cetăţeni de etnie romă au fost deportaţi în Transnistria. Totul, sub pretextul repopulării acestei regiuni. În realitate, oamenii, cărora soldaţii le-au luat mai întâi tot – case, cai, căruţe, argint şi aur – au ajuns în lagăre, unde erau schingiuiţi. Urmaşii celor care au trecut prin chinuri de neimaginat şi supravieţuitorii lagărelor din Transnistria vor ca nemţii să plătească pentru suferinţa lor. Dintre deportaţi, nici măcar jumătate nu s-au întors acasă. Germania a acordat, la începutul anilor 2000, o răsplată de 7.000 de euro pentru fiecare supravieţuitor, cu titlul de recompensă pentru munca depusă în lagăre. În plus, statul german a acceptat să le plătească şi o pensie viageră de 200 de euro.

În acest caz, dar şi în cel în care regele Cioabă vrea să dea statul german în judecată, cu avocaţii săi şi romii din zona Muscel, trebuie să îl caute în acest sens la Sibiu, preşedintele Marian Neagoe nu este de acord. Părerea liderului romilor, Marian Neagoe cu privire la aceste daune, pe baza Holocaustului o aflaţi din materialul video ataşat.

Ultimele Știri

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos

Cel mai tânăr prefect din România a ascultat problemele locuitorilor din Bughea de Jos. Prefectul Dragoș Predescu face vizite de...

Alte știri din aceeași categorie