33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Localitatea din Argeș care va avea cel mai șmecher Campus profesional, ce se învârte după soare. Investiția este imensă

Alte Știri

Localitatea din Argeș care va avea cel mai șmecher Campus profesional ce se învârte după soare. Investiția este imensă. În comuna Vulturești, din Argeș, vor începe lucrările la primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. La finalul cursurilor, care vor fi gratuite, absolvenții vor avea locuri de muncă garantate. Campusul va avea, printre altele, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livadă, seră și o grădină de legume.

CITEȘTE ȘI. Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Viitorul campus, proiect al Asociației BookLand, va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programă modernă pentru a formă specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județ.

Cursurile sunt gratuite și se adresează la peste 300 de elevi

Campusul va avea o suprafață de 80.000 de metri pătrați. Campusul BookLand din Argeș va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual: laboratoare, ateliere de lucru, bibliotecă, amfiteatru, sala de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă animale, livada, seră și o grădină de legume.

CITEȘTE ȘI. O vilă istorică din Câmpulung Muscel, a ajuns admirată în toată Europa. Toată lumea a rămas uluită

Localitatea din Argeș care va avea cel mai șmecher Campus profesional, ce se învârte după soare. Investiția este imensă

„Lucrările la Campusul BookLand din comuna Vultureşti vor începe cel târziu în vara acestui an. De îndată ce sunt obținute și ultimele avize și autorizaţii necesare pentru a putea demara construcţia acestuia.

Având experiența proiectelor anterioare, cu nu mai puțin de 80 de școli și grădinițe renovate de Asociația BookLand în ultimii patru ani. Dar și experiența colaborării cu numeroși constructori, știm că este un proces complex și anevoios, cu provocări la fiecare pas.

CITEȘTE ȘI. Cum arată primul hotel construit de la zero, după Revoluție în Câmpulung Muscel? E WOW

Însă, dacă e un lucru pe care l-am învățat în acești ani petrecuți pe șantierele școlilor rurale și pe care l-am transformat într-un motto al asociației este că… și la noi se poate!”, a declarat pentru ”Adevărul” Mihaela Petrovan, președinta Asociației BookLand.

Campusul își va deschide porțile în anul 2025

Campusul preuniversitar profesional în sistem dual, cel mai amplu proiect educațional BookLand, își va deschide porțile în anul 2025.

Ideea Campusului BookLand s-a născut din dorința de a face și mai mult pentru copiii din mediul rural, acolo unde este în mod real nevoie de sprijin.

CITEȘTE ȘI. Cea mai norocoasă localitate din Muscel. Două berze în cuib!

”De ce un centru educațional în sistem profesional dual taman la sat? Pentru că meseria continuă să fie brățară de aur. Iar faptul că acești tineri vor putea intra pe piața muncii imediat după finalizarea studiilor – având locuri de muncă pe măsura competențelor și abilităților lor – e un avantaj extraordinar. Dar și o reală șansă la o viață mai bună. Mai ales pentru că noi îi pregătim pentru companiile din județul lor, oferindu-le și șansa de a rămâne în ţară, aproape de familie”, mai spune Mihaela Petrovan.

CITEȘTE ȘI. Cel mai mare târg, opulent și plin de distracții se află în nordul județului Argeș!

Numeroase companii private ce susțin financiar Asociația BookLand au ales să se implice în acest demers. 75% din sponsorizări constau în materiale de construcții.

CITEȘTE ȘI. Unde s-a deschis în Muscel un centru de colectare și prelucrare lapte ca pe vremea lui Ceaușescu? Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea îl cataloghează ca cel mai profi

În prima fază, bugetul este de cinci milioane de euro, fiind alocat pentru construcția și amenajarea Campusului BookLand din comuna argeșeană Vultureşti. Continuarea o găsiți AICI.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie