a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

11.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 martie, 2023

Lovitură dură pentru profesori. Sunt vizate meditațiile

Alte Știri

Lovitură dură pentru profesori. Sunt vizate meditațiile. Ministerul Educației nu deține date despre niciun profesor care ar fi făcut meditații contra cost cu elevii pe care îi are la clasă, în ultimii 5 ani.  Asta potrivit unui răspuns dat de instituție la solicitarea Edupedu.ro.

Întrebarea a fost transmisă Ministerului Educației în contextul în care proiectul Legii învățământului preuniversitar. Obținut pe surse, stabilește că profesorilor le este interzis să pregătească contra cost elevii de la clasă.

Lovitură dură pentru profesori. Sunt vizate meditațiile

Proiectul de lege Deca prevede că „personalului didactic de predare îi este interzis să desfăşoare activităţi de pregătire suplimentară contra-cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul şcolar în curs. Având obligaţia de diligenţă să depună eforturi pentru atingerea competenţelor necesare de către fiecare elev. Prin activitatea la clasă şi prin programele de învăţare remedială.” – detalii aici

Conform documentului, activitatea de desfăşurare a meditaţiilor cu elevii de la propria clasă reprezintă abatere disciplinară pentru cadrele didactice.

 

Edupedu.ro a întrebat Ministerul Educației următoarele: „câte cazuri de profesori care au făcut meditații contra cost cu elevii de la clasă au fost semnalate în perioada 2018-2022?”. Și „ce sancțiuni au fost aplicate acestor profesori?”.

Răspunsul Ministerului a fost că nu deține datele solicitate: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm faptul că Ministerul Educației nu deține datele solicitate.”

În prezent, profesorilor le este interzis prin Codul de etică, aprobat prin ordin de ministru. Deci nu prin lege, să facă meditații cu elevii de la clasă.

Codul-cadru de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar, prevede explicit că ”meditațiile contra cost cu beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat” sunt interzise. Continuarea o găsiți AICI.
Ultimele Știri

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat

Îți vine să urli! Cât e pensia după 35 de ani de cotizat la Stat. De-a lungul timpului, majoritatea...

Alte știri din aceeași categorie