3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Luna banilor mulți pentru acești pensionari în Februarie. Vor avea parte de o mare surpriză

Alte Știri

Luna banilor mulți pentru acești pensionari în Februarie. Vor avea parte de o mare surpriză. Este vorba despre un ajutor de la stat pe care anumiți pensionari îl primesc. Astfel, dacă până acum, pensionarii beneficiau de programul Sprijin pentru România, asta se va întâmpla și în luna februarie. Pe lângă pensia încasată pe luna februarie, pensionarii și alți beneficiari se vor bucura și de 250 de lei.

Conform legii, banii pot fi folosiți pentru achiziționarea alimentelor de bază, iar de ei beneficiază românii vulnerabili. Din această categorie fac parte pensionarii, persoanele cu handicap, dar și anumite familii cu venituri mici. Banii sunt acordați o dată la două luni, iar în anul acesta, o nouă tranșă vine din luna februarie.

Luna banilor mulți pentru acești pensionari în Februarie. Vor avea parte de o mare surpriză

„Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni. Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!

Doi ani de eșec total al politicilor energetice naționale, care au culminat cu liberalizarea prețurilor la energie în plină pandemie, au fost cel mai puternic atac la adresa românilor și a mediului de afaceri românesc. Dacă nu luam măsuri, populația ar fi stat în beznă și frig și mare parte din industrie s-ar fi închis. Astăzi, avem cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, pentru că ea acoperă cea mai mare parte din populație și economie. Vom continua să facem asta și anul viitor! Am alocat banii în buget pentru ca schema de plafonare să meargă mai departe.

În același timp, vom continua să investim masiv pentru ca românii să aibă acces la energie mai ieftină. Programul privind instalarea de panouri fotovoltaice nu se modifică”, a spus Marcel Ciolacu, premierul României.

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie