Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu în ipostaze inedite la Mausoleul Mateiaș. Fostul președinte, Klaus Iohannis a mai făcut asta în anul 2016 atunci a venit în zonă pentru a comemora 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.
CITEȘTE ȘI. Banca Transilvania mesaj SUPER MEGA IMPORTANT, pentru 4 milioane de români
Mausoleul Mateiaş, impunătorul monument din Argeş dedicat eroilor din Războiul de Întregire Naţională desfăşurat între anii 1916-1918 şi locul în care sunt înhumaţi, în osuar, 416 eroi români, cunoscuţi şi necunoscuţi, a găzduit, pe 23 septembrie 2016, manifestările dedicate marcării unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial. A fost un eveniment la care a fost prezent inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis.
View this post on Instagram
CITEȘTE ȘI. Vouchere pentru energie 2025. Cine sunt românii trecuți pe lista pentru facturi GRATIS
Mausoleul Mateiaş a fost ridicat între anii 1928-1935. Asta după planurile arhitecţilor Dumitru Ionescu-Berechet şi State Baloşin, de către constructorul italian De Nicolo, pentru realizarea edificiului fiind utilizat în principal calcar de Albeşti.
CITEȘTE ȘI. Restricții dure pentru bărbații cu vârstele între 18 și 65 de ani, în țară și străinătate. Comunicatul care circulă pe WhatsApp
La intrarea în mausoleu, pe un parapet din beton, de formă semicirculară, se află înscrise cu litere aurite două texte care glorifică sacrificiul eroilor. În stânga stă scris „Pentru onoarea patriei şi a drapelului, pentru făurirea unităţii României, noi am apărat pământul sfânt al ţării, lăsându-vă vouă, generaţiile viitoare, o naţiune liberă şi independentă”.
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu în ipostaze inedite la Mausoleul Mateiaș. Fostul președinte, Klaus Iohannis a mai făcut asta în anul 2016
Iar în dreapta: „Ne plecăm cu veneraţie în faţa sacrificiului suprem al bravilor eroi ai neamului, apărători demni şi viteji ai fiinţei noastre naţionale, iar la chemarea patriei vom şti să ne jertfim şi noi pentru păstrarea independenţei şi suveranităţii României”.
CITEȘTE ȘI. Rezerviști din mai multe județe, mobilizați pentru exerciții militare. Luați cu Poliția din case!
Clădirea este compusă din două corpuri: unul vertical, de forma unui turn cu foişor şi unul orizontal, osuarul, în care sunt înhumaţi 416 eroi români, cunoscuţi şi necunoscuţi.
La Mausoleul Mateiaș de la Valea Mare Pravăț, județul Argeș, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a adus un omagiu eroilor neamului. Ministrul a mai primit onorul militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele”. Ministrul a depus și o coroană de flori din partea Guvernului României și a transmis mesajul premierului Cătălin Predoiu cu ocazia Zilei Eroilor.
CITEȘTE ȘI. România de la Argeș. De râsul lumii. Cetatea Poienari se închide și redeschide în funcție cum e vizitată de urși
“Astăzi, în zi de mare sărbătoare creștină – Înălțarea Domnului – și de profundă recunoștință națională, celebrăm Ziua Eroilor. Este acel moment în care România își reamintește, cu solemnitate, că temelia libertății sale a fost clădită cu sângele celor care au scris istoria cu arma în mână și credința în suflet. Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, în închisori sau în lagăre, cunoscuți ori rămași anonimi, au apărat cu viața lor valorile fundamentale ale neamului: credința, dreptatea și unitatea. Hristos s-a Înălțat!”, a transmis ministrul.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.