Monetăria Statului doreşte înfiinţarea de clase în sistem dual!

Monetăria Statului doreşte înfiinţarea de clase în sistem dual!

Monetăria Statului doreşte înfiinţarea de clase în sistem dual!

La nivel naţional există 177 unităţi şcolare cu clase în sistem dual, ceea ce înseamnă o creştere cu mai mult de 100 unităţi şcolare şi confirmă disponibilitatea de dezvoltare a învăţământului dual prin cuprinderea de noi unităţi, din regiuni de dezvoltare diferite.

Monetăria Statului, este o institutie fondată în anul 1870. Acum, aceasta se confruntă cu o lipsă acută de specialişti gravori şi bijutieri, în contextul în care personalul calificat angajat în prezent este îmbătrânit şi urmează să iasă la pensie. Soluţia pe care institutia a găsit-o este de a înfiinţa o clasă profesională cu calificarea bijutier-gravor şi să angajeze tinerii, după absolvire.

„Monetaria Statului mai are doar cativa angajati care sunt si acestia sunt in prag de pensie si risca in anii urmatori sa ramana fara oameni calificati in aceste domenii. Pe vremuri, oamenii se calificau in aceste profesii. In momentul acesta, nu exista nicio scoala in care elevii se pot califica in aceste meserii”, a declarat, pentru wall-street.ro, Gabriel Bratu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Formare Profesionala Initiala in Sistem Dual, care se afla in subordinea Guvernului.

El a explicat ca autoritatea pe care o reprezinta si Monetaria Statului au incheiat un protocol de colaborare pentru a dezvolta o clasa de invatamant profesional in sistem dual, care sa formeze tineri calificati pentru meseriile de gravori si bijutieri.

„Monetaria isi va prinde in bugetul pentru anul viitor scolarizarea unor elevi in sistemul dual pentru meseriile de bijutier si gravor. Institutia vrea sa infiinteze o clasa de 28 de elevi, dintre care jumatate de bijutieri, jumatate de gravori. Cei de la Monetarie isi doresc macar cate 10 elevi pentru fiecare calificare”, a precizat Bratu.

About The Author

Related posts