23.5 C
Campulung Muscel
duminică, 24 septembrie, 2023

Pensionarii au motiv de bucurie. 14% în plus la pensie. Când vor jubila seniorii

Alte Știri

Pensionarii au motiv de bucurie. 14% în plus la pensie. Când vor jubila seniorii. Marcel Boloș a subliniat că această mărire, care e din ce în ce mai des pusă în dezbatere, poate intra în vigoare chiar de la 1 ianuarie 2024. Decizia finală va fi luată, însă, în sânul coaliției. Confirmarea legată de mărirea pensiilor survine la doar câteva zile după anunțul făcut de Marcel Ciolacu.

”Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunțat de coaliția de guvernare”, a declarat ministrul Finanțelor la Antena3 CNN.

Pensionarii au motiv de bucurie. 14% în plus la pensie. Când vor jubila seniorii

Declarațiile lui Boloș survin la scurt timp după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, în timpul unei conferințe de presă desfășurate la Bruxelles, că pensionarii vor beneficia cu certitudine de o mărire a veniturilor.

„Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru.
Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ultimele Știri

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici

Câți bani vor lua în plus la pensie cei cu venituri mici și foarte mici. Guvernul a decis majorarea...

Alte știri din aceeași categorie