5.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 21 februarie, 2024

Peste 4.000 de cadre ale MAI angrenate pentru manifestările religioase din 6 ianuarie!

Alte Știri

Peste 4.000 de cadre ale MAI angrenate pentru manifestările religioase din 6 ianuarie!

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri pentru gestionarea manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, în data de 6 ianuarie a.c.

În toată țara, vor fi organizate 276 manifestări religioase.

Aproximativ  3 500 de polițiști și jandarmi vor fi angrenați în misiunile de asigurare a ordinii publice la evenimentele menționate, la care este preconizată participarea a aproximativ 250.000 de oameni.

De asemenea, peste 200 de lucrători ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi mobilizați în zona evenimentelor cu public numeros pentru a preveni posibile incidente și a asigura intervenția în cazurile de urgență.

Având în vedere informările și avertizările meteorologice emise pentru perioada 4 – 6 ianuarie, structurile MAI monitorizează situația din zonele aflate sub efectul fenomenelor meteorologice și intervin preventiv pentru evitarea producerii unor situații de risc pentru cetățeni.

„Peste 5 000 de pompieri sunt pregătiți să intervină în aceste zone, dacă situația o impune, cu peste 3 300 de mijloace tehnice.

Datorită misiunilor planificate la nivelul MAI și coordonate din Centrul Național de Conducere Integrată, până în acest moment, nu au fost înregistrate situații de urgență, care să pună în pericol persoane sau bunuri și nici drumuri închise din cauza condițiilor meteorologice.

Avertizările meteorologice se mențin și pentru ziua de 6 ianuarie și vizează mare parte din teritoriul României, cu intensificări în zona Carpaților Meridionali, de Curbură și Occidentali.

Recomandăm populației să nu se expună riscurilor, să evite deplasările, în măsura posibilității, atunci când fenomenele meteorologice se manifestă. Șoferii să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum și să aibă autoturismele pregătite corespunzător pentru sezonul rece.

Ținând cont de faptul că multe persoane au preferat să petreacă și acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane, le recomandăm turiștilor care se întorc în localitățile de domiciliu să se informeze asupra rutelor de deplasare,.

Trebuie să aleagă traseele cel mai puțin aglomerate, să respecte indicațiile polițiștilor de pe traseu și să nu încerce depășirea coloanei de autoturisme pentru evitarea producerii accidentelor rutiere.

De asemenea, recomandăm evitarea drumețiilor în zonele de munte, unde zăpada este viscolită, existând riscul producerii unor accidente”, au transmis cei de la MAI.

În data de 7 ianuarie, peste două milioane de români celebrează ziua numelui cu ocazia sărbătorii Sfântul Ioan Botezătorul.

Cel mai popular nume bărbătesc este Ioan, purtat de peste 472 de mii de români, urmat de Ion – peste 365 de mii – și Ionuț, purtat de peste 351 de mii de români.

În cazul numelor de femei, cel mai popular este Ioana, purtat de peste 385 de mii de doamne și domnișoare, urmat de Ionela, nume pe care îl poartă peste 146 de mii de românce.

De asemenea, în data de 7 ianuarie sărbătoresc și cei pe care îi cheamă Jan (peste 4700), Jean (peste 3500), Nelu (peste 20.000), Jana (peste 5.000), Nela (peste 11.000) și Onuța (134).

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie