17.8 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Placă comemorativă în memoria generalului Milea!

Alte Știri

În ziua de 22 decembrie, şi la Câmpulung au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989. De la Cimitirul Flămânda oficialităţile au plecat la cimitirul din comuna Lereşti, acolo unde odihneşte eroul Vasile Milea. Anul acesta a fost unul special în sensul că după ce au fost depuse coroane de flori la mormântul generalului, oficialităţile au plecat spre casa lui Milea, acolo unde a fost dezvelită o plachetă comemorativă.

Pe aceasta stau scrise cu litere de-o şchioapă următoarele: ”Vasile Milea s-a născut la 1 ianuarie 1927 în această casă. La 37 de ani a devenit general slujind cu onoare şi devotament armata română timp de 42 de ani. A urcat toate treptele ierarhiei militare de la comandant de grupă până la ministru al armatei. La 22 decembrie 1989 a dat jertfa supremă pentru patrie şi onoare militară. Până la ultima clipă a vieţii sale, generalul Vasile Milea a fost un fiu credincios al patriei şi neamului său!”.

Această plachetă comemorativă a fost realizată de sora şi nepotul generalului. La solicitarea familiei, dezvelirea plăcii a fost făcută de generalul de brigadă în rezervă Nicolae Popescu, cel care în 1989 era comandantul Garnizoanei Câmpulung, şi un prieten al generalului Milea. De asemenea trebuie menţionat că la manifestare a participat, aşa cum era şi normal, primarul comunei Lereşti, Ion Berevoianu, iar calitatea acestuia s-ar putea spune că a fost dublă, pentru că Berevoianu a fost unul dintre militarii care au însoţit transportul atunci când trupul neînsufleţit al lui Milea a fost adus acasă.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie