18.5 C
Campulung Muscel
luni, 22 iulie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu: ”Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a Ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

Alte Știri

Premierul Marcel Ciolacu: ”Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a Ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

Marcel Ciolacu, premierul României, președinte al PSD, a participat sâmbătă, 20 aprilie, la lansarea candidaturilor președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă la funcția de președinte al Consiliului Județean. Și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea la funcția de primar al municipiului Pitești.

Premierul a fost însoțit de mai mulți miniștri. Șeful Executivului a remarcat în mod deosebit activitatea desfășurată în cadrul Guvernului României de către Simona Bucura-Oprescu. Ministru al Muncii și Solidarității Sociale și secretar executiv al PSD Argeș.

Premierul Marcel Ciolacu: ”Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a Ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

În funcție din data de 19 iulie 2023, Simona Bucura-Oprescu a reușit în timp record să facă o nouă lege a pensiilor. Lege care va aduce echitate și bunăstare pentru pensionari. A reformat din temelii sistemul de asistență socială. A reușit, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, să elimine pragul de 9,4% din PIB care fusese introdus în PNRR de alți guvernanți. Și ar fi blocat creșterile de pensii ale românilor până în 2070.

CITEȘTE ȘI: Premierul Marcel Ciolacu, din țările Arabe a ajuns direct în Argeș!

De asemenea, a realizat reforma venitului minim de incluziune. Un alt Jalon important în PNRR, ca și noua Legea Pensiilor, de care depindea plata fondurilor europene pentru România. Și a inițiat proiecte care au dus la creșterea veniturilor pentru milioane de români.

Marcel Ciolacu: ”450.000 de argeșeni, adică 80% din total, beneficiază de creșteri de venituri în 2024”

”Simona Bucura-Oprescu este cea mai mare surpriză a României și a Guvernului României. A eliminat pragul de 9,4% din PIB din cauza căruia pensiile românilor erau blocate până în 2070 de către cei care au făcut PNRR.

A creat o nouă lege a pensiilor în condițiile în care exista presiunea îndeplinirii jaloanelor din PNRR. A reformat sistemul de asistență socială care fusese zguduit de scandalul azilelor groazei.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu: ”Nimeni nu are nicio șansă în fața voastră! Veți câștiga toate alegerile!”

Simona Bucura-Oprescu a reușit să formeze o echipă cu experiență, să coaguleze cei mai buni oameni în jurul ei. Și să facă față la toate aceste provocări într-un maraton de negocieri și de expertiză.

Cred că și în următorii ani Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii! Felicitări!

CITEȘTE ȘI: Argeșul pe primul loc! Ministrul investițiilor, Adrian Câciu, a confirmat că suntem campioni la atragerea de fonduri europene

Câteva cifre sunt elocvente privind rezultatele deciziilor luate de Guvern în urma propunerilor făcute de Simona Bucura-Oprescu:

  • 450.000 de argeșeni, adică 80% din total, beneficiază de creșteri de venituri în 2024.
  • 140.000 de argeșeni cu pensii majorate de la 1 ianuarie vor avea o nouă majorare din septembrie.
  • peste 100.000 copii din Argeș beneficiază de alocații majorate, iar 35.000 elevi de burse școlare mărite.
  • peste 50.000 de angajați cu salariul minim majorat din ianuarie vor beneficia de o nouă majorare de la 1 iulie.
  • 28.000 de agricultori și 7.000 de profesori – unde putem au salarii crescute. Estimăm că peste 105.000 de angajați din Argeș vor avea salarii mai mari cu peste 10%. Asta înseamnă stabilitate, expertiză și implicare.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

3 lucruri esențiale de pus în bagaj pentru un look perfect în concediu

3 lucruri esențiale de pus în bagaj pentru un look perfect în concediu. Cine nu își dorește ca în...

Alte știri din aceeași categorie