18 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

PREȚUL CORECT. Ce salariu ar trebui să ai în funcție de vârstă

Alte Știri

PREȚUL CORECT. Ce salariu ar trebui să ai în funcție de vârstă.

Salariile din România nu sunt de ajuns pentru prețurile și traiul din prezent. Însă oamenii nu au ce face decât să se conformeze situației de față. Fie că sunt tineri sau mai în vârstă, românii obișnuiesc să muncească chiar și pe bani mai puțini.

Pe măsură ce ne maturizăm și dobândim experiență profesională, veniturile noastre tind să crească. În mod normal, veniturile ar trebui să atingă un nivel maxim în apropierea pensionării.

PREȚUL CORECT. Ce salariu ar trebui să ai în funcție de vârstă

Cu alte cuvinte vorbim de salariul pe care ar trebui să îl ai în funcţie de vârstă. Citește mai departe și vezi dacă te încadrezi într-un din aceste categorii.

Au existat dezbateri intense pe această temă, peste tot în lume, mulți nefiind de acord cu acest mod de salarizare. Cu toate astea, inclusiv în România se vorbește de salariul pe care ar trebui să îl ai, bazat pe vârstă și există și așa-zise tabele în care, în funcție de vârstă, se poate încadra un angajat.

Să fii plătit mai mult pentru că ai învățat să lucrezi, pentru că te-ai dovedit de încredere, pentru că ai primit o mărire de salariu convenită pentru că ai rămas sau pur și simplu pentru că ești mai bun la negocieri sunt toate motive valide pentru a fi plătit mai mult.

De exemplu, în Statele Unite, salariile sunt determinate în mare măsură de percepția angajatorului cu privire la valoarea pe care o adaugă angajatul la rezultatele companiei.

Concret, dacă firma consideră că un angajat este mai valoros, va plăti pentru a-l păstra. În unele cazuri, asta înseamnă că preferă tinerețea și abilitățile fizice, în timp ce în alte cazuri preferă vârsta și experiența.

Salariul angajaților care lucrează în țara de România este, în mod implicit, în intervalul de la 2.706,00 RON (salarii mici) la 9.923,00 RON (salarii mari, salariile reale pot fi egale superior).

Desigur, salariile variază semnificativ în funcții individuale.

Ce salariu ar trebui să ai în funcție de vârstă

Astfel, dacă ai vârsta cuprinsă între 28 și 24, salariul pe care ar trebui să îl ai este de 3.938 de lei, iar dacă ai vârsta de 25-34 de ani, salariul ar trebui să fie de 5.339 lei.

Dacă ai ajuns la 35 de ani, până la vârsta de 44 de ani ar trebui să ai un salariu de 6.004 de lei.

De la 45 de ani la 54, salariul ar trebui să fie de 5.329 lei.

Dacă ai 55 de ani sau peste 55, atunci salariul ar trebui să fie de 4.949 de lei.

Ultimele Știri

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare. S-a modificat și configurația minimă...

Alte știri din aceeași categorie